Ni vet mina brownie cookies? De som jag vet att många av er fullkomligt älskar. Jag har bakat dem idag igen, dock i en ny kostym. Nu som Snickers brownie cookies. Och vad jag gjort då är att jag toppat kakorna med dulce de leche och salta jordnötter. OJ så goda de blev! Nya favoriter. 🙂
Kolla hur de ser ut inuti.. Som en kladdig brownie. Precis som det ska vara, i alla fall om jag får bestämma! 🙂
Snickers brownie cookies, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 tsk dulce de leche (karamelliserad mjölk)
1.5 dl hackade salta jordnötter
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
5. Vänd ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
6. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt.
7. Toppa varje kaka med 1 tsk dulce de leche och lite hackade jordnötter.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka! Om ni gillar kola, choklad och salta nötter så tycker jag verkligen att ni bör prova dessa! Ni kommer älska dem. ♥
Alltså bakade dessa häromdagen och omg, om inte alla julbord lägger på mig några extra kilo kommer dessa att göra det..!! Sååå GODA
1,5. Dl jordnötter är lite väl mycket
Minska på mängden då? 🙂
Första plåten klar.. ska bli spännande att smaka sen! Ser såå gott ut!!!
Hej! Ska man platta ut smeten till kakor när man lägger den på plåten ellwr ska dem ligga som bollar?:)
Inte platta ut! 🙂 Kram
Ska det vara den karamelliserade mjölken som redan är som kola i konsistensen, eller ska det vara den rinniga?
Den som är kola! Den andra heter “kondenserad mjölk”. 🙂 Stor kram! <3
Lägger man bara på dulche de leche och jordnötter på själva degbollen? Hur ska Dulche de lechen hålla sig i mitten när man lägger det på kakbollarna?
Det blir inga riktiga “bollar” av denna deg då den är som en tjockare smet man klickar ut. Så platta till lite med en sked så är det bara att klicka på dulce de leche sen! 🙂
Ska man platta ut smeten när man lagt den på plåten?
Hej! Hur gör du med den karamelliserade mjölken som blir över? Slänger du den eller kan man förvara den på något annat sätt?
Lägg över i en ny burk med lock så håller den i ett par veckor i kyl! 🙂
Går dessa att frysa 🙂 ääälskar alla dina bakverk♥️
Skriv gärna förvaring och om det går att frysa i dina recept
… petar in ett ”r” och ett ”?” i texten (slarvigt av mig).
Hejsan! Bakar dessa idag men hu förvarar man dem i sommarvärmen? Har ingen svale/skafferi. Det är ju kola och nötter så… Kylskåp med tätslutande lock. Tacksam för svar om du hinner, kram
… petar in ett ”r” och ett ”?” i texten (slarvigt av mig). Igen! Eftersom förra hamnade på fel ställe (Virr).