Kladdkaka med grädde och polkagris. Alltså med grädde och spritsade granar. Ser ni så fina de är? Jag blev så himla nöjd med denna kladdis! Och det kan ni faktisk se i dagens youtubefilm längre ned i inlägget där jag lagt in hela videon. Den blev inte bara himla tjusig utan också otroligt god. 🙂
Kolla kladdisen. Konsistensen är ju helt perfekt! Fudgy och kladdig rakt igenom. Kladdig men inte rinnig! Vilket jag tycker är viktigt. Mint, choklad och grädde är förresten en himla god kombo! Perfekt till jul.
Kladdkaka med polkagris, 8-10 bitar:
Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
2.5 dl vispgrädde
1 nypa bakpulver
lite krossad polkagris
Gör så här:
Kladdkaka:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 22 cm. Låt stå.
2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull på låg värme.
3. Rör ihop ägg och strösocker, vispa upp lite lätt.
4. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör sedan ihop en tjock smet.
5. Rör sedan ner smörblandningen i smeten och arbeta ihop en klumpfri smet.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp i 1-2 h.
Garnering:
1. Vispa upp grädden och bakpulvret ganska fast.
2. Tag fram en spritspåse med stjärntyll och tillsätt sedan grädden i spritspåsen.
3. Spritsa ut granar på kakan (kolla videon).
4. Strö sedan över krossad polkagris innan servering.
Här ser ni hur jag gör denna kaka! Hoppas att det ska smaka.
Kram ♥
Men jösses så god den ser ut! Har gjort en annan variant med polkagris men kommer absolut testa din med. Tack för tips ♥
Kul! Kram <3
Går det är frysa kladdkakan sen lägga på grödden innan servering?