Kladdkakor och Brownies, Mina böcker

Kladdkaka med nutellamaräng – Recept ur Kladdkakor Deluxe

nutella_marang1245Ännu en favorit från min bakbok Kladdkakor deluxe. Kladdkaka med Nutellamaräng. Denna är ljuvlig! Precis lika god som den ser ut. Och jag tror att ni kommer att gilla den.

Kladdkaka med Nutellamaräng, 10 bitar:

Kladdkaka:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Nutellamaräng:
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
100 g nutella

Gör så här:
1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
4. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen.
6. Maräng: Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit bland och styv.
7. Smät nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.

Missa inte att köpa min bakbok – nu för endast 129 kr!

(reklam)

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
lina
lina
5 years ago

hej undrar bara om kladdkakan inte blir torr av att vara i ugnen så länge? eller om den är kladdig iallafall

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  lina
5 years ago

Min har aldrig blivit torr! Men för att vara på den säkra sidan så råder jag dig såklart att hålla koll på den i ugnen! Kram <3

Johanna
Johanna
5 years ago

Kan jag baka i en form som är 20cm tror du? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
5 years ago

Det kan du absolut göra! 🙂 Kram <3

Fina
Fina
5 years ago

Hej Frida! Jag är inte så jätte förtjust i mörk choklad, tycker det smakar för starkt. Känner man mörkchoklad-smaken mycket eller borde jag ta mjölkchoklad?

Josefine
Josefine
4 years ago

Kan man baka kladdkakan ena dagen, och göra marängen samma dag som den skall serveras (dagen efter)?

Frida Skattberg

Nästa inlägg

Julsignering - Kladdkakor deluxe

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x