Ännu en favorit från min bakbok Kladdkakor deluxe. Kladdkaka med Nutellamaräng. Denna är ljuvlig! Precis lika god som den ser ut. Och jag tror att ni kommer att gilla den.
Kladdkaka med Nutellamaräng, 10 bitar:
Kladdkaka:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Nutellamaräng:
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
100 g nutella
Gör så här:
1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
4. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen.
6. Maräng: Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit bland och styv.
7. Smät nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett “swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
Missa inte att köpa min bakbok – nu för endast 129 kr!
(reklam)
hej undrar bara om kladdkakan inte blir torr av att vara i ugnen så länge? eller om den är kladdig iallafall
Min har aldrig blivit torr! Men för att vara på den säkra sidan så råder jag dig såklart att hålla koll på den i ugnen! Kram <3
Kan jag baka i en form som är 20cm tror du? 🙂
Det kan du absolut göra! 🙂 Kram <3
Hej Frida! Jag är inte så jätte förtjust i mörk choklad, tycker det smakar för starkt. Känner man mörkchoklad-smaken mycket eller borde jag ta mjölkchoklad?
Kan man baka kladdkakan ena dagen, och göra marängen samma dag som den skall serveras (dagen efter)?