Småkakor med kokostosca. Som syltgrottor fast utan sylt- och med kokostosca istället. Alltså. OJ vilka kakor. Nya favoriter tror jag minsann. Kanske för att jag älskar både spröda småkakor och kokostosca? Jag vet inte, men en ljuvlig kombination är det i alla fall. 🙂
Kolla så gott! Kakorna riktigt smälter i munnen medan toscan är lite sådär härligt kolaseg.
Småkakor med kokostosca, 20 st:
Kakdeg:
100 g mjukt smör
2,5 dl mjöl
0,25 dl socker
1 äggula
Kokostosca:
35 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl socker
1 tsk mjöl
1 dl kokos
Gör så här:
Kokostosca: Blanda smör, grädde, socker och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i ett par minuter. Tag av från värmen och blanda sedan ner kokos. Rör ihop till en jämn smet och låt stå.
Kakor: Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 20 st. små kakformar på en plåt.
Blanda alla ingredienser till kakdegen i en skål och nyp ihop till en smidig kakdeg. Dela sedan i 20 jämnstora delar och rulla alla till bollar.
Lägg bollarna i kakformarna och tryck sedan en grop i respektive kakdeg med tummen. Fyll groparna med kokostosca.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna helt innan du tar loss formarna.
Såhär ser de ut innan gräddning. Fyller dem ganska mycket med tosca, men inte så att det rinner över.
Ha nu en fortsatt fin fredag! Stor kram. ♥
Hej! Jag har en fråga, som egentligen inte rör detta recept. Men, skulle du snälla kunna göra ett recept på en choklad/ hasslenöts – cheesecake me browniebotten? Det finns en liknande fr espresso house som är såå god, men jag kan inte hitta något liknande recept. tacksam för svar!!