Mjuka kakor

Saftig Morotskaka i långpanna

Saftig Morotskaka i långpannaIdag har jag bakat en otroligt god Morotskaka i långpanna. Den blev så saftig och med en ljuvlig smak av kanel och lite apelsin. Kanel gör sig otroligt fint med lite syrligt apelsinskal. Och så blir det så fint också med lite färg på frostingen, inte sant? 🙂

Saftig morotskaka i långpannaAlltså frostingen.. OJ så god! Kan äta den direkt ur bunken, så god tycker jag att den är. Jag blandar philadelphiaost med creme fraîche. Och så massa vanilj såklart.

Saftig morotskaka, 20 bitar:

Morotskaka:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
4 dl finrivna morötter
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 nypa salt

Frosting:
300 g philadelphiaost
1.5 dl creme fraiche, 34%
2.5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
+ rivet apelsinskal

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form med bakplåtspapper, 25×35 cm.
Smält smöret och låt stå.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i ett par minuter.
Finriv morötter. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en skål. Rör ner smöret i äggvispet och tillsättt sedan morötterna. Rör till sist ner mjölblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Stickan skall vara torr när kakan är klar. Låt svalna helt.
Frosting: Vispa Philadelphiaost och creme fraiche riktigt fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker, vispa ytterligare någon minut till ett fluff. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och toppa med finrivet apelsinskal. Skär i bitar.

Saftig Morotskaka i långpannaHoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Almeida
5 years ago

Mums! Var ett tag sedan jag åt morotskaka, får bli ett bak snart 😀

Fredrik
5 years ago

Kan man frysa den färdiga kakan??

Anna
Anna
5 years ago

Kan kakan frysas in? 🙂

Petra Andersson
Petra Andersson
5 years ago

Hur kommer det sig att du väljer att använda smör? Ser andra morotskaka recept med matolja i? Tacksam för svar 🙂 mvh petra

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Petra Andersson
5 years ago

Jag gillar saftigheten som smöret ger! Och så är smöret en smakhöjare samt gör inte kakan lika tung som olja! Den uppfattningen har i alla fall jag. Kram <3

Veronica
Veronica
4 years ago

Detta recept är verkligen underbart! Det är lätt att göra och den smakar så gott!
Var noga med att hålla koll på ugnen. Med vår varmluftsugn är kakan klar på redan 15 minuter.

Julia
Julia
4 years ago

Hej Frida!
Tänkte göra göra denna och bjuda på imorgon, funkar det att göra hela idag, ställa i kyl och servera imon?

Cookie kladdkaka

Nästa inlägg

Cookie Kladdkaka

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x