Kladdkakor och Brownies

Kladdkakebollar med Dumle

18 röster

Kladdkakebollar med dumleKladdkakebollar. Att det är bland det godaste jag vet, ja det vet ni ju redan! Men att gömma en Dumle i varje boll var något nytt för mig. Mycket har jag gömt i mina kladdkakebollar, men inte Dumle. Inte förrän nu. Och OJ så gott det var, ni kan inte gissa.. 🙂

Kladdkakebollar med dumleSe här? Ser det inte ljuvligt ut.. Det är enkelt att göra och så kan du gömma nästan precis vad som helst i dina bollar.

Kladdkakebollar med Dumle, 20 st:

Ingredienser
1 kladdkaka – recept här
20 st dumlekolor
200 g choklad att doppa i

Gör så här:
Mosa ihop kladdkakan (som svalnat) i en skål, dela sedan i 20 bitar.
Rulla in en dumlekola i varje bit kladdkaka. Rulla till en boll.
Låt ligga i frysen i ca. 30 minuter.
Smält chokladen och doppa sedan bollarna i chokladen. Låt sedan stelna.


*
Funkar utmärkt att frysa in. Låt då stelna i rumstemperatur.
Doppa bollarna i den choklad du gillar bäst. Jag använder Marabou mjölk. 

Kladdkakebollar med dumleHoppas att det ska smaka! Och på tal om kladdkaka så återkommer jag med vinnarna ur tävlingen efter helgen. Jag har fullt upp och inte tid att sitta och gå igenom alla 1300+ kommentarer. Men återkommer så snart jag hinner. Kram! ♥

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Almeida
2 years ago

Mums, ser himmelskt ut 🙂

Anna
Anna
2 years ago

Hej! Det låter jättegott! Om du fryser inn den, gör du det innan du doppar den i smältad choklad? Tror du förresten det går att laga dom som cakepops? 🙂
Mvh A

Ingela
Ingela
2 years ago

Kan man ta något annat i om man ej tycker om dumle?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ingela
2 years ago

Absolut! Rulla in det du gillar. 🙂 Kram!

Amanda
Amanda
2 years ago

Hej Frida!
Du har så mycket goda recept!
Dessa är väl inga problem att frysa in va?
Mvh Amanda

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Amanda
2 years ago

Vad roligt att du tycker det! Nej, det är inga problem 🙂 Kram <3

Amanda
Amanda
Reply to  Frida Skattberg
2 years ago

Tack för snabbt svar Fortsätt inspirera du är toppen Kram

Jenny
Jenny
2 years ago

Hej
För det första; TACK för alla underbara recept!
För det andra; precis bakat kladdkakan till dessa bollar, om man inte fryser in dom bör dom förvaras i kylen då?
Mvh Jenny

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
2 years ago

Hej! Tack själv snälla du. <3
Ja, precis. Gärna i kylen! Kram

Ebba
Ebba
2 years ago

Ska man smälta dumlen??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ebba
2 years ago

Svar nej! 🙂

Alice
Alice
2 years ago

Hej! Verkar supergoda och jag försöker göra dem nu, dock blev kladdkakan för smulig för att kunna forma till bollar, några tips?
Kram!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alice
2 years ago

Tillsätt philadelphiaost eller smält choklad så att det blir en klibbig smet 🙂 Kram!

Theres Dahlström
Theres Dahlström
2 years ago

De blev väldigt stora, så 200 g choklad räckte bara till att rulla 15st i

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Theres Dahlström
2 years ago

Oj! Jag fick till och med lite choklad över. Men dessa kan du även rulla i kakao? Kokos? Hackade nötter? 🙂 Kram

Karolina
Karolina
2 years ago

Hej,
Vad för choklad doppar du dom i?

Kram

Jenny
Jenny
2 years ago

Mkt mumsigt! Jag gjorde dock mindre bollar med bara en halv Dumle i. Tack för alla goda recept Frida!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
2 years ago

Låter klokt att göra dem lite mindre, de blir ju så himla stora annars.. 🙂 Kram!

Emma
Emma
2 years ago

Går detta för nötallergiker?

Sarah
Sarah
1 year ago

Hej.
Detta är bland det godaste jag ätit. Har dock problem med att doppa dom i choklad, blir bara kladdigt och ojämt har du något tips?

Frida Skattberg

Nästa inlägg

25 år idag!

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x