Desserter

Äppeltaco

Appeltaco8Idag är det Äpplets dag! Wihoo, det måste vi fira! Jag älskar ju äpplen och har gjort en ljuuuuuvligt god Äppeltaco för att hylla äpplet.

Appeltaco3Jag har sett sådana här på Pinterest och blev så sugen på att prova. Så här kommer min version. En äppeltaco är ingen middagsrätt, utan en efterrätt. Det är så simpelt som ett tacoskal som friterats och doppats i socker/kanel, sedan fylls skalen med en himmelsk äppelfyllning för att till slut toppas med rårörd vaniljsås. Det var bland det godaste jag ätit. Så himla himla gott. Vaniljsåsen har jag gjort efter min kära vän Fredriks recept. Fredrik driver bokbloggen Fredriks fika, in och kika där för massa härliga recept. ♥

Appeltaco6Jag ställer mina skal i en muffinsplåt som jag vänder på så att den är upp och ned.

Äppeltaco, 8 st:

Skal:
8 tortilla små
6-7 dl olja att fritera i
1.5 dl strösocker
2 msk kanel

Fyllning:
10 äpplen
50 g smör
1 dl strösocker
3 msk kanel

Vaniljvisprecept här

Gör så här:
Börja med att hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca. 180°c.
Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
Fritera tortillaskalen tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem sedan. Ställ dem i något så att de håller sin form – eventuellt i en muffinsplåt som du lägger upp och ned (se bild).
Fyllning: Skala, kärna ur- och grovhacka äppelbitarna. Hetta upp smöret i en panna och tillsätt sedan äpple, strösocker och kanel. Låt sjuda på medeltemperatur i ca. 8-10 minuter, tills äpplena är mjuka.
Fyll sedan skalen med din äppelfyllning och toppa med vaniljvisp eller vaniljglass. Serveras gärna ljumma.

AppeltacoHoppas att det ska smaka. Ha nu en superfin äppeldag. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Magdalena
Magdalena
5 years ago

Hej!
Ser helt fantastiska ut o skulle passa såå bra till en tapas-knyt-middags variant där jag ska ta med efterrätt men hur är det med att göra dem i förväg? Går det att göra skalen dagen innan eller blir dem sega då?

Nellie
Nellie
Reply to  Magdalena
5 years ago

Hej! Nu är inte jag lika proffsig som Frida men jag vet att om man friterar något dagen innan så kan dom bli väldigt tråkiga att äta sedan. Dom får inte det här knastret som man får när man friterar så därför tror jag att det bästa är att du gör det innan servering

Min Lilla Kokvrå
5 years ago

Wow, låter och ser supergott ut. Måste testas!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Min Lilla Kokvrå
5 years ago

Det är SÅ gott! 🙂

Frida skattberg

Nästa inlägg

TÄVLING - Vinn min bakbok

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x