För en vecka sedan så gjorde jag en galet god Kladdkaka med kakdeg och oreos som jag hintade om på min instagram. Många var ni som frågade om receptet. Så idag tänkte jag dela det med er!
Det är alltså en kladdis som jag bakat i långpanna, sedan har jag lagt på ett lager kakdeg, lite mjölkchokladganache och massa oreos. Och jag tror att denna just nu ligger på toppen av min kladdkakslista. Den blev så god att min pappa till och med sade att det var det godaste jag bakat. Och då smakar han typ alla mina bakverk.. SÅ god!
Kolla så gott det ser ut. Jag hoppas att min pappa inte ätit upp alla nu när han bor i huset medan vi är borta.. 🙂
Kladdkaka med kakdeg och Oreos, 30 bitar:
Kladdkaka:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt
Kakdeg:
200 g smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
3 dl chokladknappar
Mjölkchokladganache:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Garnering:
1 paket Oreokakor
Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om – nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop. Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar.
Låt stå i kylskåpet medan du gör kakdegen.
Kakdeg: Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner mjöl och mjölk och arbeta in chokladknapparna.
Tryck ut på kladdkakan och ställ den sedan i kylskåpet.
Chokladganache: Smält ihop grädde och choklad i en kastrull på låg värme. Rör tills all choklad smält och låt svalna.
Garnering: Bred den avsvalnade chokladganachen på kakan och toppa med grovt krossade oreos. Ställ sedan i kylskåp i ca. 20 minuter och skär sedan i rutor.
Går denna att frysa in ? 🙂
Svar ja! 🙂
Hej, ska inte kakdegen alls vara i ugnen?
Nej, precis 🙂
Hej! Tack för underbara recept, du är grym och en inspirationskälla! jag skulle gärna vilja baka denna kakan och ge bort i present, tror du att kakan klarar sig ca 10 timmar i rumstempererat eller bör den stå i kyl hela tiden? Tack på förhand
Tack snälla för dina fina ord, det gör mig glad! <3
Du kan absolut ha kakan i rumstemperatur, låt den bara sätta sig ordentligt med chokladganachen innan så att den stelnar till. Kram! <3
Hej!
Följde receptet och hade endast inne kakan halva tiden men det blev inte alls så kladdig som jag hoppats. Vad beror det på?
Det kan ha att göra med att alla ugnar gräddar olika effektivt. Kanske gräddar din ugn jätteeffektivt? Håll koll på graderna och tiden 🙂 Kram!
Hej! Kan man göra denna två dagar innan man ska ha den? Och ska den stå i kylen eller inplastad i burk eller liknande då? 🙂
Svar ja! Det går jättebra. Och förvara den precis som du säger, inplastad eller i en tätslutande burk. 🙂 Kram <3
Hej! Jag tänkte baka denna kladdkakan men affären som jag har tillgång till har chokladknappar skulle man kunna använda sig av något annan t.ex. en hackad chokladkaka?
Hej! Jag förstår. Absolut, du kan hacka en chokladkaka. Det funkar precis lika bra 🙂 Kram!
Hej dem här va goa
Men hur gör man den mjölkfri mitt barnbarn vill också smaka men tål inte mjölk och vill också smaka för att den var så omtyckt av resten av familjen 🙂
Hej
Hej,
I receptet så använder du mjöl i kakdeg men bakar inte i ungnen. Tänker kommer det inte göra ont i magen eftersom det är förfarande i “raw form” i hela kakan.
Hej Frida. Bra recept och kakan är säkert god. Dock så gick kladdkakan sönder väldigt enkelt och kakdegen blev smulig så fick ta i mer mjölk. Vad beror det på?
Jag igen. Har precis smakat på kakan, den var god men väldigt mastig och speciellt kakdegen blir till slut inte god när man äter mycket av den. Men som sagt, i liten mängd är den god. 🙂
Hej
Ska man ha lika mycket mjöl om man ska göra den glutenfri? Ser så himla smarrig ut
Låter så gott 😍 och bra instruktioner!