Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med kakdeg och oreos

Kladdkaka med kakdeg oreoFör en vecka sedan så gjorde jag en galet god Kladdkaka med kakdeg och oreos som jag hintade om på min instagram. Många var ni som frågade om receptet. Så idag tänkte jag dela det med er!
Det är alltså en kladdis som jag bakat i långpanna, sedan har jag lagt på ett lager kakdeg, lite mjölkchokladganache och massa oreos. Och jag tror att denna just nu ligger på toppen av min kladdkakslista. Den blev så god att min pappa till och med sade att det var det godaste jag bakat. Och då smakar han typ alla mina bakverk.. SÅ god!

Kladdkaka med kakdeg oreoKolla så gott det ser ut. Jag hoppas att min pappa inte ätit upp alla nu när han bor i huset medan vi är borta.. 🙂

Kladdkaka med kakdeg och Oreos, 30 bitar:

Kladdkaka:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Kakdeg:
200 g smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
3 dl chokladknappar

Mjölkchokladganache:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Garnering:
1 paket Oreokakor

Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om – nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop. Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar.
Låt stå i kylskåpet medan du gör kakdegen.
Kakdeg: Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner mjöl och mjölk och arbeta in chokladknapparna.
Tryck ut på kladdkakan och ställ den sedan i kylskåpet.
Chokladganache: Smält ihop grädde och choklad i en kastrull på låg värme. Rör tills all choklad smält och låt svalna.
Garnering: Bred den avsvalnade chokladganachen på kakan och toppa med grovt krossade oreos. Ställ sedan i kylskåp i ca. 20 minuter och skär sedan i rutor.

Kladdkaka med kakdeg oreoHoppas att det ska smaka. ♥  
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara-Lisa
Sara-Lisa
2 years ago

Går denna att frysa in ? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara-Lisa
2 years ago

Svar ja! 🙂

Ingrid
Ingrid
2 years ago

Hej, ska inte kakdegen alls vara i ugnen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ingrid
2 years ago

Nej, precis 🙂

Josefine
Josefine
2 years ago

Hej! Tack för underbara recept, du är grym och en inspirationskälla! jag skulle gärna vilja baka denna kakan och ge bort i present, tror du att kakan klarar sig ca 10 timmar i rumstempererat eller bör den stå i kyl hela tiden? Tack på förhand

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
2 years ago

Tack snälla för dina fina ord, det gör mig glad! <3
Du kan absolut ha kakan i rumstemperatur, låt den bara sätta sig ordentligt med chokladganachen innan så att den stelnar till. Kram! <3

Ida
Ida
2 years ago

Hej!
Följde receptet och hade endast inne kakan halva tiden men det blev inte alls så kladdig som jag hoppats. Vad beror det på?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
2 years ago

Det kan ha att göra med att alla ugnar gräddar olika effektivt. Kanske gräddar din ugn jätteeffektivt? Håll koll på graderna och tiden 🙂 Kram!

Sandra
Sandra
2 years ago

Hej! Kan man göra denna två dagar innan man ska ha den? Och ska den stå i kylen eller inplastad i burk eller liknande då? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
2 years ago

Svar ja! Det går jättebra. Och förvara den precis som du säger, inplastad eller i en tätslutande burk. 🙂 Kram <3

.........
.........
2 years ago

Hej! Jag tänkte baka denna kladdkakan men affären som jag har tillgång till har chokladknappar skulle man kunna använda sig av något annan t.ex. en hackad chokladkaka?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  .........
2 years ago

Hej! Jag förstår. Absolut, du kan hacka en chokladkaka. Det funkar precis lika bra 🙂 Kram!

Gerd
Gerd
2 years ago

Hej dem här va goa
Men hur gör man den mjölkfri mitt barnbarn vill också smaka men tål inte mjölk och vill också smaka för att den var så omtyckt av resten av familjen 🙂

Gerd
Gerd
2 years ago

Hej

Faru10
Faru10
2 years ago

Hej,
I receptet så använder du mjöl i kakdeg men bakar inte i ungnen. Tänker kommer det inte göra ont i magen eftersom det är förfarande i ”raw form” i hela kakan.

Bagaren
Bagaren
2 years ago

Hej Frida. Bra recept och kakan är säkert god. Dock så gick kladdkakan sönder väldigt enkelt och kakdegen blev smulig så fick ta i mer mjölk. Vad beror det på?

Bagaren
Bagaren
Reply to  Bagaren
2 years ago

Jag igen. Har precis smakat på kakan, den var god men väldigt mastig och speciellt kakdegen blir till slut inte god när man äter mycket av den. Men som sagt, i liten mängd är den god. 🙂

Anna
Anna
1 year ago

Hej
Ska man ha lika mycket mjöl om man ska göra den glutenfri? Ser så himla smarrig ut

Elize
Elize
1 year ago

Låter så gott 😍 och bra instruktioner!

Porto Lomnionas

Nästa inlägg

Porto Limnionas - Zakynthos

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x