Brownie med mjölkchokladganache, gissa om detta smakade bra? Jag har varit mjölkchokladganachens allra största fan under flera års tid, dock gör jag den aldrig till något som hamnar på bloggen. Men för ett tag sedan så köpte jag en hel kartong full med mjölchoklad och kände igår när jag såg den kartongen att jag absolut borde baka med mjölkchoklad pronto. Sagt och gjort så bakade jag en ljuvligt god brownie som jag toppade med mjölkchokladganache.
Mjölkchokladganache är en len kräm som görs på endast choklad och vispgrädde. Det blir otroligt gott och så kan man välja lite vad man vill göra med ganachen. Jag lät den stå i ca. 30 minuter i kylskåpet för att stelna så pass att jag kunde spritsa den på min kaka. Och vet ni? I detta recept så vispar jag ägg och strösocker fluffigt med elvisp. Jag som alltid trott att brownies bara ska röras försiktigt. Uppenbarligen inte! Detta blev hur bra som helst, att vispa ägg och strösocker fluffigt ger kakan en liten sprucken yta som blir ljuvligt frasig.
Brownie med mjölkchokladganache, 20 bitar:
Brownie:
200 g smör
100 g mörk choklad
1.5 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
Mjölkchokladganache:
1.5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
Gör så här:
Mjölkchokladganache: Värm grädden i en kasrtrull – den ska blir het men inte koka. Tillsätt hackad choklad och rör om tills all choklad smält.
Ställ i kylskåp medan du gör brownie.
Brownie: Sätt ugnen på 175°c.
Börja med att smälta smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på medelvärme, ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker fluffigt med elvisp i ca. 6 minuter. Tillsätt sedan smörblandningen och vispa i ytterligare 1 minut.
Rör till sist ner vetemjöl och salt och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i en bakpappersklädd form 20×20 cm och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, kakan ska vara fast om du skakar på formen.
Tag ut och låt svalna helt. Spritsa eller bred på mjölkchokladganachen och toppa eventuellt med lite strössel.
Kolla så gott det ser ut! Hoppas att det ska smaka. ♥
Ser så gott ut! Om man vill göra mycket för att till exempel ta med sig till jobbet, kan man dubbla receptet och göra den i en stor långpanna måntro?
Ja, det funkar! 🙂
Jättefina! Ser supergoda ut 🙂 Jenny
Går dessa och frysa in? Eller behöver man göra ganachen innan servering? 🙂