Muffins

Äppelmuffins

ÄppelmuffinsNu har jag bakat Äppelmuffins tre dagar i rad. Dels för att jag försökt få fram ett recept som verkligen är super, men också för att de försvinner snabbare än jag hinner blinka här hemma. Min man har bjudit vänner och kollegor på muffinsen och fick höra ord som att ”dessa muffins var de godaste jag någonsin ätit”. Det är väl ändå det bästa betyget? Jag håller med. Har faktiskt ätit två muffins de senaste dagarna. Äpple, kanel och vanilj är verkligen ljuvligt.

ÄppelmuffinsSer ni så fina de blev? De höll ihop väldigt bra när jag tog bort pappret och var så otroligt saftiga. Och så är det så gott att äpplena nästan gömmer sig lite mitt i muffinsen. Mums!

Äppelmuffins, 10 st:

Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
0.5 dl kall mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Topping:
2 äpplen, skalade och skivade
2-3 tsk kanel
2 tsk strösocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Rör smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp i ett par minuter.
Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop.
Rör till sist ner vetemjöl, bakpulver och salt. Arbeta ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten jämnt i formarna.
Toppa sedan med tre äppelskivor i varje form. Toppa sedan med kanel och strösocker.
Grädda muffins mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

ÄppelmuffinsMysiga bilder va? Tagna under vårt eget äppelträd. Så fint.
Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sophie
Sophie
5 years ago

Dessa ska jag prova direkt
Men tror du att dom går att frysa?

Gabriella Ståhle
Gabriella Ståhle
5 years ago

Hej!

Vilken storlek på muffinsformar är det? Jag har några som kallas stora? Ska jag göra dubbel sats då tro för att få 10 st?

Bästa bakbloggen!

Eva Berghov
Eva Berghov
5 years ago

Gillar verkligen din blogg! Funkar det inte att göra 12 äppelmuffins? Blir dom för små? Ska testa receptet. Min absoluta favorit är havrekakor i långpanna! Mums!!!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Eva Berghov
5 years ago

Vad roligt att höra, blir så glad! Jo, det går med 12 också, men jag har lite större formar och får då ut 10 st. 🙂 Kram!

Smillabakar
Smillabakar
5 years ago

Men gud så gott, har alla ingridienser hemma så ska sätta igång att baka nu

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Smillabakar
5 years ago

Underbart!!

Maj-Britt
Maj-Britt
5 years ago

Jag har också bakat dom idag ☺klart att allt blir gott med 150 gr smör.Stora och fina,tack för att du provbakat åt oss.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maj-Britt
5 years ago

Ellerhur! Kul. Tack för att du delar med dig, det gör mig glad. Kram <3

Zara
Zara
5 years ago

Supergoda! Gjorde dem idag Blev 10 st i ”stora” muffinsformar

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Zara
5 years ago

Härligt! Kul att höra. 🙂

Anna
Anna
5 years ago

Gjorde dessa precis med äpplen från trädgården samt ett av dina recept med chokladmuffins MUMS!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
5 years ago

Vad roligt att höra! 🙂 Kram <3

Rosa
Rosa
5 years ago

Wauu bakade nyss dem och de var super goda tillsammans med floras vaniljsås!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rosa
5 years ago

Vad roligt att höra!! Tack snälla för att du delar med dig. <3

Leo
Leo
5 years ago

Ska smöret smältas?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Leo
5 years ago

Nej! 🙂

Leo
Leo
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Haha jag smälte smöret ändå tig en chans där men gud va goda dom ändå blev! Undra hur dom smakar då när man ej smälter smöret

Hanna
Hanna
5 years ago

Hej! Undrar om dessa går att frysa och om det funkar bra att dubbla satsen? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
5 years ago

Svar Ja på båda frågorna! Det går jättebra 🙂 Kram!

Solveig Lassen
Solveig Lassen
4 years ago

De blev jättegoda och i en del lade jag aprikosskivor eftersom jag hade färska aprikoser hemma! Men äpplen var så gott!

Karin Hallett
Karin Hallett
4 years ago

Verkligen jättegoda och saftiga muffins! Toppen med 150g smör. Faktiskt det bästa muffinsrecept som jag provat. Muffins brukar bli lite torra annars. Jag bakade dem i pappersformar som jag satte ner i en muffinsplåt. Då blev de höga och fina. Fryser jättebra – om det blir några över….

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Karin Hallett
4 years ago

Åh vad detta gör mig glad! Vad roligt att höra. Tack för att du delar med dig. <3

Eva
Eva
3 years ago

Otroligt goda!!!

Blåbärsbullar

Nästa inlägg

Blåbärsbullar

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x