Nu har jag bakat Äppelmuffins tre dagar i rad. Dels för att jag försökt få fram ett recept som verkligen är super, men också för att de försvinner snabbare än jag hinner blinka här hemma. Min man har bjudit vänner och kollegor på muffinsen och fick höra ord som att “dessa muffins var de godaste jag någonsin ätit”. Det är väl ändå det bästa betyget? Jag håller med. Har faktiskt ätit två muffins de senaste dagarna. Äpple, kanel och vanilj är verkligen ljuvligt.
Ser ni så fina de blev? De höll ihop väldigt bra när jag tog bort pappret och var så otroligt saftiga. Och så är det så gott att äpplena nästan gömmer sig lite mitt i muffinsen. Mums!
Äppelmuffins, 10 st:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
0.5 dl kall mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Topping:
2 äpplen, skalade och skivade
2-3 tsk kanel
2 tsk strösocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Rör smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp i ett par minuter.
Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop.
Rör till sist ner vetemjöl, bakpulver och salt. Arbeta ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten jämnt i formarna.
Toppa sedan med tre äppelskivor i varje form. Toppa sedan med kanel och strösocker.
Grädda muffins mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
Mysiga bilder va? Tagna under vårt eget äppelträd. Så fint.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Dessa ska jag prova direkt
Men tror du att dom går att frysa?
Hej!
Vilken storlek på muffinsformar är det? Jag har några som kallas stora? Ska jag göra dubbel sats då tro för att få 10 st?
Bästa bakbloggen!
Gillar verkligen din blogg! Funkar det inte att göra 12 äppelmuffins? Blir dom för små? Ska testa receptet. Min absoluta favorit är havrekakor i långpanna! Mums!!!!!
Vad roligt att höra, blir så glad! Jo, det går med 12 också, men jag har lite större formar och får då ut 10 st. 🙂 Kram!
Men gud så gott, har alla ingridienser hemma så ska sätta igång att baka nu
Underbart!!
Jag har också bakat dom idag ☺klart att allt blir gott med 150 gr smör.Stora och fina,tack för att du provbakat åt oss.
Ellerhur! Kul. Tack för att du delar med dig, det gör mig glad. Kram <3
Supergoda! Gjorde dem idag Blev 10 st i ”stora” muffinsformar
Härligt! Kul att höra. 🙂
Gjorde dessa precis med äpplen från trädgården samt ett av dina recept med chokladmuffins MUMS!
Vad roligt att höra! 🙂 Kram <3
Wauu bakade nyss dem och de var super goda tillsammans med floras vaniljsås!
Vad roligt att höra!! Tack snälla för att du delar med dig. <3
Ska smöret smältas?
Nej! 🙂
Haha jag smälte smöret ändå tig en chans där men gud va goda dom ändå blev! Undra hur dom smakar då när man ej smälter smöret
Hej! Undrar om dessa går att frysa och om det funkar bra att dubbla satsen? 🙂
Svar Ja på båda frågorna! Det går jättebra 🙂 Kram!
De blev jättegoda och i en del lade jag aprikosskivor eftersom jag hade färska aprikoser hemma! Men äpplen var så gott!
Verkligen jättegoda och saftiga muffins! Toppen med 150g smör. Faktiskt det bästa muffinsrecept som jag provat. Muffins brukar bli lite torra annars. Jag bakade dem i pappersformar som jag satte ner i en muffinsplåt. Då blev de höga och fina. Fryser jättebra – om det blir några över….
Åh vad detta gör mig glad! Vad roligt att höra. Tack för att du delar med dig. <3
Otroligt goda!!!
Roligt att höra! <3