Bullar, Bullar och sötebröd, Veganskt

Veganska Kanelbullar

Veganska kanelbullarKanelbullar är någonting som jag själv skulle säga att jag är grym på att baka. Och idag gjorde jag världens godaste Veganska Kanelbullar. Jag känner mig alltid trygg och säker på att mina bullar kommer att bli saftiga och goda. Och för att få till just saftiga och goda bullar så har jag dela med mig av mina 8 bästa tips för att lyckas med sina kanelbullar. Att baka bullar är egentligen inte svårt, det gäller bara att finna sina små knep.

Frida skattbergJag har bakat mina egna kanelbullar i många många år nu och det har gjort mig ganska kräsen när det kommer till just bullar. Jag nöjer mig sällan med en köpt kanelbulle på ett café. Oftast har de legat framme under dagen och blivit torra. Nej, jag vill gärna ha mina egenbakade bullar. Visst är det okej att känna så? 🙂

Om ni vill se hur jag snurrar mina Kanelbullar så kan ni kolla på min Instagram. I min profil finns en händelse som heter ”Kanelbullar”, där kan ni se hur jag snurrar dem.

Veganska Kanelbullar, ca. 30 st:

Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
0.5 dl mald kanel

Sockerlag:
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Garnering:
1.5 dl pärlsocker

Gör så här: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp, ställ åt sidan.
Häll vatten i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt margarinet i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter, ca. 10 minuter.
Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och vik sedan degen i ett treslag.
Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
Gör nu sockerlagen:
Koka ihop strösocker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt koka i ett par minuter och tag sedan av från värmen. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Veganska kanelbullar5Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annkristin strömberg
Annkristin strömberg
5 years ago

Vad heter du på insta ?
Bullarna ser goda ut. Nu vill jag lära mej att snurra dom

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annkristin strömberg
5 years ago

@bakamedfrida Kika in där! Kram <3

Gullan
Gullan
5 years ago

Hej! 1)Penslar du inte ägg på bullarna innan dom ska in i ugnen?
2) du låter dom endast jäsas en gång,efter du rullat bullarna? Vill bara dubbelkolla innan jag gör receptet!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Gullan
5 years ago

1. Nej
2 Ja.
3. Kram <3

Malin
Malin
5 years ago

Hej, du är så duktig och älskar din Instagram. En liten fråga, har ingen farinsocker o vaniljpulver, funkar det med vanligt socker och kanel? 🙂

Kram!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Tack snälla, vad glad jag blir. Det funkar jättebra!! Kram <3

Sanna
Sanna
5 years ago

Tänkte testa detta recept idag, verkar väldigt gott! En fråga – är det kallt vatten du använder?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sanna
5 years ago

Svar ja! Jag kör på kallt vatten 🙂

Lina
Lina
5 years ago

Hej Frida och tack för såååå många fantastiska baktips!! tror du det går bra att ha havremjölk istället för vatten?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
5 years ago

Hej! Tack själv du fina! Ja, det går jättebra. 🙂 Kram <3

Veronica
Veronica
5 years ago

Bakade från ditt recept idag, mums! Saftiga, goda och veganska. Love it! Mina bullar blev väääldigt stora så nästa gång bakar jag fler helt enkelt. 😉 Sen hade jag farinsocker som det stod men läste att det ska vara farin strö, det får hemskt gärna stå det i receptet… tänk nu måste jag baka bullar snart igen för att testa skillnaden. Haha 😉

Rebecca
Rebecca
5 years ago

Hej! Ser supergott ut. En fråga, använder du brun farin strö eller farinsocker i fyllningen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecca
5 years ago

Hej! Brun farin strö 🙂 Kram

Sofi
Sofi
5 years ago

Hej Frida! Jag söker med ljus och lykta efter ett recept på saftiga veganska saffransbullar! Tror du man kan göra om detta receptet på något vis (typ lägga till saffran?) eller har du något annat tips? Kikade runt lite i ditt arkiv för att se om du lagt upp något recept, men hittade inget. Kan man göra om några av dina vanliga recept på saffransbullar/saffranslängd till veganska?
Tack på förhand! /Sofi

Jeanette
Jeanette
Reply to  Sofi
5 years ago

Hej Sofi
Kanske lite sent svar men jag gjorde efter detta recept och böt kardemumman mot saffran och de funkade toppen, testade även att kavla ut degen la den så den fyllde en plåt, skar upp rutor, fick jäsa och sen in i ugnen, mumma ! ☺️

Sofi
Sofi
Reply to  Jeanette
5 years ago

Åh tack för svar, även om det är lite förbi lussebullesäsongen nu 🙂 Men kanske bakar ändå, det blev inga veganska lussebullar till jul så jag kanske får göra ett gäng, låter ju mums! Är mitt i att baka dessa kanelbullarna nu i alla fall, jag hoppas jag lyckas med dom och att dom blir goda!

Lotta
Lotta
5 years ago

Nice recept!
Måste väl funka att göra längder av också?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
5 years ago

Absolut! 🙂

Emmi
Emmi
5 years ago

Hej! Undrar varför man ska sätta igång ugnen 20min innan bullarna ska i? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emmi
5 years ago

För att ugnen ska hinna bli riktigt varm! 🙂 Kram

Agnieszka
Agnieszka
4 years ago

Tack för detta veganska recept! De blev jättegoda ❤️

Mari Z
Mari Z
4 years ago

Detta är de godaste bullarna i världshistorien! Även inbitna jägare älskar dem! Till saken: har du bakat butterkaka på dem? Jag är nämligen ute efter ett veganskt recept på butterkaka. Tack för allt! Du är bäst!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mari Z
4 years ago

Åh vad jag blir glad! Så roligt att höra! 🙂
Jag har inte provat att göra butterkaka på dessa, men tänker att det inte borde vara så svårt? Kram på dig!! <3

Elin
Elin
4 years ago

Hej!
Är det godare att baka bullarna på vatten än ex havremjölk?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
4 years ago

Jag tycker inte att det gör någon större skillnad smakmässigt! Ta det du gillar bäst 🙂

Kerstin Sagström
Kerstin Sagström
3 years ago

Mkt goda bullar! Och jättebra tips som underlättar baket! Jag har ingen bakmaskin men tar upp degen när den släpper bunken på bakbord och bearbetar den där istället. Det är lättare än i bunken

Malin
Malin
3 years ago

Kan man byta ut vetemjölet till någon annan råg? Min son tål inte just vete

Elin
Elin
1 year ago

Hej!
Kan dessa göras som saffransbullar? Mvh

Chokladbiskvier i långpanna

Nästa inlägg

Chokladbiskvier i långpanna

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x