Biskvier, Långpannerecept

Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier i långpannaPrecis som jag så vet jag att ni är många som älskar Chokladbiskvier i långpanna. Jag har gjort dem tidigare där jag inspirerats av Sabina, precis som jag gjort denna gång. Jag har egentligen bara justerat mitt recept lite nu samt tillsatt hackad daim i smörkrämen. Och hjälp så goda de är. De gick åt i ett nafs idag, och då var vi inte överdrivet många som åt av dem.. 🙂

Chokladbiskvier i långpannaAtt baka Biskvier i långpanna är så galet smidigt. Du bara breder ut smeten till botten i en långpanna, gräddar av och vänder. Sedan är det bara att breda på smörkräm och smält choklad, låta stå i kylskåpet en stund och vips så är det klart! Inget doppande av vanliga biskvier där kladdet i hela köket är ett faktum. Ingen spritspåse behövs. Så himla smidigt och enkelt. Och så blir de tusen gånger godare. 

Chokladbiskvier i långpanna, 30 st:

Kakbotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
2 st dubbeldaim

Garnering:
200 g choklad – jag använder mörk
1 tsk kokos- eller rapsolja

Gör så här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen.
Tillsätt hackad daim och rör om tills smörkrämen blandats väl.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.
Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.
Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.

Chokladbiskvier i långpannaHoppas att det ska smaka! 🙂

 

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese Wineteg
Therese Wineteg
2 years ago

Ser fantastiskt ut! En fråga bara: går de att frysa?

Sandra
Sandra
Reply to  Therese Wineteg
2 years ago

Precis min tanke när jag läst receptet! Såg galet gott ut plus så enkelt

Ida
Ida
Reply to  Sandra
2 years ago

Ja går utmärkt att frysa. Mycket godare fryst tycker jag

Ida
Ida
2 years ago

Men vad är dubbeldaim? Menar du inte dubbelnougat, för de har jag! Super gott!

Lina
Lina
Reply to  Ida
2 years ago

Supergott med dubbeldaim 🙂 du vet väl vad daim är? Röd förpackning med blå text fast i dubbelförpackning 😀 har bakat med nougat precis som du men blir ännu godare med daim 🙂

Anna
Anna
2 years ago

Så gott!!! Kan man använda mörk choklad i smörkrämen istället för mjölkchoklad?

Linda
Linda
2 years ago

Hej Frida! Tack för bra inspo, alla dina verk ser magiska ut. Tänkte fråga, vad tror du om den här smörkrämen i en tårta? Blir marsipan fel till? Nu ska jag baka dina dumlesnittar!

Lena
Lena
2 years ago

Tack för ett gott recept på dina dajmbiskvier i långpanna

Noelle
Noelle
2 years ago

Jag bakade dessa och de blev supergoda! Hade däremot bara ett paket mandelmassa hemma (400g) men det blev jättebra ändå.

Josefin
Josefin
2 years ago

Tack för recept! Ser underbara ut! <3
Hur går det med ”Fridas bakutmaning” och sammanställning för juni och juli?

Cornelia
Cornelia
2 years ago

Går dem att göra veganska? 🙂

Titti
Titti
Reply to  Cornelia
2 years ago

Jag ska testa med detta receptet! https://www.valjvego.se/recept/saffransbiskvier
Antar att det bara är att utesluta saffranen och tillsätta smält choklad 🙂

Carina H.
Carina H.
2 years ago

Hej,

Jag har en dotter med nötallergi.
Finns det något alternativ till
mandelmassan?

Mvh Carina H.

Ninni
Ninni
2 years ago

Jag ska ta mig an dessa godingar idag, men undrar vad man ska göra med kokos-/rapsoljan till dekorationen? Ska det blandas med chokladen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ninni
2 years ago

Precis, den ska smälta med chokladen. Har skrivit till det nu 🙂 Kram!

Cecilia Sörensen
Cecilia Sörensen
2 years ago

Ser väldigt gott ut skulle vilja ha receptet så snälla skicka det. Mvh Cecilia

Pernilla
Pernilla
2 years ago

Hej!
Jag tänkte jag skulle ge mig på dessa godbitar för första gången, men vad är det för mörk choklad som garnering?
Block? Eller typ 70%-ig?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pernilla
2 years ago

Jag använder Marabous mörka chokladkaka. Tror den ligger på runt 50% 🙂

Maria P
Maria P
2 years ago

Hej Frida!
Jag undrar vad man kan ha i stället
för mandelmassa för vi får inte ha det på jobbet och jag vill bjuda på detta goda när
det är min tur att baka till ficka på jobbet.
Hoppas att du har en bra lösning till mig.
Tack i för hand mvh mp

Ida
Ida
2 years ago

Bakade dessa i dag! Biskvier har alltid varit mina favoriter, men jag har alltid trott att det är svårt att göra. Men dom var enkla att baka och blev så gaaaalet goda.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
2 years ago

Vad roligt att höra. Kram <3

trackback
2 years ago

[…] Här är originalreceptet. […]

trackback
1 year ago

[…] som vi utgick från kommer från Frida som gör helt magiska recept (följtips!) och vi la till polkagris för att göra det lite […]

Fudge brownies center

Nästa inlägg

Fudge brownies med center

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x