Kladdkakor och Brownies

Blåbärskladdkaka med vit choklad

BlåbärskladdkakaSåhär i blåbärstider så vill man ju typ tillsätta blåbär i ALLA bakverk, inte sant? Jag är besatt av att baka med våra goda blåbär som plockas ute i skogarna. Jag är däremot inte så himla förtjust i att äta blåbär färska. Känner att de får mer smak i ett bakverk. Och just nu är favoriten min drömgoda Blåbärskladdkaka med vit choklad.

BlåbärskladdkakaSer ni vad härligt kladdig kakan blir av den vita chokladen? Vit choklad och blåbär är förresten en ljuvlig kombination. Nästa gång kommer jag nog även att tillsätta lite citronskal i kladdkakan. Det känns som att syran från citronskal kommer att ta kakan till ännu högre höjder. Mums!

(reklam)
På tal om Kladdkaka – missa inte att beställa min bok Kladdkakor Deluxe idag. Sista dagarna nu att beställa signerade böcker! ♥

Blåbärskladdkaka med vit choklad, ca. 10 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 dl blåbär

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm. Smält smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom blåbär (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och strö sedan över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt sätta sig i kylskåp i ett par timmar.

BlåbärskladdkakaServeras gärna med en klick lättvispad grädde. Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
felicia
5 years ago

åååå gud så gott! ska baka den någon dag!!!!!!!

Kerstin
Kerstin
5 years ago

Ser väldigt god ut ska baka den till helgen när barnbarnet kommer.

Mona
Mona
5 years ago

Hej! Kan man använda frysta blåbär? Något jag då ska tänka på? Tack på förhand !

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mona
5 years ago

Hej! Absolut! Låt de tina en aning och rinna av lite innan bara. 🙂 Kram. <3

Italia
Italia
5 years ago

Hej.
Tack för alla goda och inspirerande inlägg!
Förstår inte just detta recept. Ska man blanda allt samman (förutom blåbären) i formen inkl choklad etc och in i ugnen. På receptet framgår det så men enligt bilden så ser det ut som chokladen läggs på efter att kakan har gräddats i ugn. Vill gärna baka denna. Ser supergod ut.

Linda
Linda
Reply to  Italia
5 years ago

Det står såhär i receptet ”Smält smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom blåbär (smöret sist) ” Alltså smöret sist är den blandningen med smör och vita chokladen

Malin
Malin
4 years ago

Jag bakade denna idag men den blev inte bra alls. Den blev liksom aldrig ”klar” i mitten. Den blev klar i kanterna men rann bara i mitten, som ofärdig smet. Vet inte vad jag kan ha gjort för fel? Hade den ändå inne längre än vad den skulle.

Grodan Boll
Grodan Boll
3 years ago

Bakade denna igår och måste säga att jag blev jäkligt besviken, den blev verkligen inte alls ”drömgod” som Frida skriver. Alltså den var verkligen inte god, smakar bara sliskigt. Så jag skulle inte rekommendera dig som läser detta att baka den här kakan. Själv är jag ledsen att jag behövde slösa alla blåbär som tog mig en hel eftermiddag att plocka ihop. Fy så synd.
Kan också tycka att det är konstigt att Frida skriver i alla recept att ”åh denna kakan är ljuvligt drömgod och min absoluta favorit”. Snacka om att man blir besviken när man går in med såna förväntningar och ska smaka på kakan sen.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Grodan Boll
3 years ago

Hej Elsa! Vad tråkigt att du inte gillade kakan, det är ju så – att alla gillar olika. Perfekt tillfälle att bjuda någon på fika, kanske är det nya favoriten hos någon i din närhet? Jag själv älskar ju denna kaka. Kanske hittar du något annat smarrigt att baka här inne? Kram!

Kolasnittar med plopp

Nästa inlägg

Kolasnittar med Plopp

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x