Nu var det länge sedan som jag publicerade ett recept på min favoritkaka – snittar. Ni vet ju att jag genom bloggaren gjort otaligt många olika snittrecept. Allt från dumlesnittar och after eight- snittar till Kanelbullesnittar, pollysnittar och snickerssnittar. Och jag vet att ni uppskattar mina snittkakor väldigt mycket. Så idag tänkte jag därför dela ännu en favorit – Ploppsnittar. Alltså Kolasnittar med plopp. Så galet goda!
Kolasnittar är en tacksam kaka att baka. Det är enkelt då alla ingredienser bara nyps ihop till en smidig deg. Det går fort – degen gör du enkelt på 5 minuter och sedan ska kakorna gräddas i ca. 10. Och så blir det MÅNGA kakor! Det räcker till ett helt kompani. Och så blir de också ljuvligt goda.
Vilken är din favoritsmåkaka?
Kolasnittar med plopp, ca. 45 st:
Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk sirap, ljus
3 3/4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
3 st. stora plopp
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom plopp till en smidig deg.
Dela degen i 3 delar och rulla alla delar till längder.
Placera ut längderna med jämna mellanrum på plåten.
Tryck sedan ner bitar av plopp i mitten av varje längd.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar.
Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.
Hoppas att det ska smaka. ♥