Mjuka kakor

Kärleksmumskaka

KärleksmumsNi som har följt mig ett tag vet säkerligen om att jag fullkomligt älskar kärleksmums. Har bakat det så länge jag kan minnas. Det var nämligen ett av de bakverk som min mamma alltid bakade när jag var liten. En gång i veckan bakade hon så att det skulle finnas fika hemma åt oss barn och våra kompisar på gården. Och nu när mamma varit här i en vecka så har vi pratat en del om gamla minnen. Däribland mammas veckobakning. Det gjorde mig så himla sugen på kärleksmums att jag satte igång och bakade en Kärleksmumskaka i morse.

KärleksmumsJag bakade den i en rund springform och halverade därmed mitt eget recept på kärleksmums i långpanna. Ville baka en mindre kaka i en annan form. Så då fick det bli en rund kaka. Lika god och precis lika enkel att baka som den i långpanna.

Kärleksmumskaka, 12 bitar:

Kaka:
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Glasyr:
75 g smör
3.5 dl florsocker
2.5 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe, starkt

Garnering:
1.5 dl riven kokos

Gör så här:
Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°c och klä en springform 24 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna, rör sedan ner mjölken.
Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Tillsätt smörblandningen och vänd försiktigt om så att du får en klumpfri smet.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren:
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos.
Låt kakan svalna helt innan du tar loss kanten.

KärleksmumsGlöm aldrig detta ↑
Kram på er! ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leo
Leo
5 years ago

Under glasyr har du skrivit 2 msk dl kaffe, starkt, ska de vara msk eller dl lite förvirrande?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Leo
5 years ago

Hej! Men jag som trodde att jag hade ändrat det, det ska stå 2 msk! Ändrar direkt! 🙂 Kram <3

Brownie cookies med center

Nästa inlägg

Brownie cookies med center

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x