Nutellapaj med ett pajskal av bland annat hasselnötter. Ljuvligt gott, om du frågar mig. Pajen är enkel att baka och går att förvara i kylskåpet i upp till tre dagar vilket är toppen nu i sommar när en helst kanske förbereder fikat kvällstid då det är lite svalare. Fyllningen i pajen svänger du ihop på två ingredienser, nutella och vispgrädde. Så enkelt men ack så gott.
Jag toppade min paj med lite krossade hasselnötter för att få in lite extra krisp i pajen. Det rekommenderas alltid till ett genomgående “mjukt” bakverk.
Nutellapaj, 8 bitar:
Pajskal:
100 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 nypa salt
115 g smör
Nutellafyllning:
400 g nutella
1.5 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Sprid ut hasselnötterna på plåten och rosta mitt i ugnen i ca. 5 minuter. Tag ut och låt svalna. Höj ugnen till 175°c.
Häll ner nötterna i en mixer och mixa fint. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop snabbt till ett smul. Häll smulorna i en skål och knåda ihop till en smidig pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform, 22 cm och låt stå i kylskåp i ca. 15 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Fyllning: Blanda nutella och vispgrädde i en kastrull och värm på medelhög värme. Låt sjuda i ett par minuter utan att brännas vid.
Häll fyllningen i pajskalet och låt sedan stelna i kylskåpet i 3-4 timmar.
Dekorera eventuellt med lite krossade nötter.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Fler recept på goda pajer:
Dumlepaj
Oeropaj
Rabarberpaj med smuldeg
Citronmarängpaj
Chokladfudgepaj
Supersnabb äppelpaj
No bake paj med choklad och kola
Åh, nutellapaj har jag inte bakat, men däremot nutella-cheesecake. Får testa pajversionen också 😀
Då måste jag prova nutellaceheesecake om du ska prova pajen!! Kram <3