Kladdkakor och Brownies

Hallonkladdkaka med vit choklad

HallonkladdkakaSött och syrligt är en perfekt kombination alltid, är det inte så? Som till exempel i denna Hallonkladdkaka så står hallon för det syrliga och vit choklad för det söta. Så ljuvligt gott. Den påminner om min jordgubbskladdkaka, utgick från det receptet men ändrade lite.
Att något så enkelt kan bli så galet gott.

Hallonkladdkaka, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 dl hallon

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm. Smält smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom hallonen (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och lägg sedan på hallonen. Toppa slutligen med kokos och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt sätta sig i kylskåp i ett par timmar.

HallonkladdkakaJag lovar att ni kommer att älska denna om ni gillar hallon och vit choklad!
Ha det så roligt i köket. Kram! ♥

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
3 years ago

Detta var precis vad jag tänkte googla fram ikväll, nu blir det bakning ☺

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marie
3 years ago

Vad roligt! 🙂

Noelle
Noelle
3 years ago

Ser supergott ut, måste testas!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Noelle
3 years ago

Ja, den är såå god!! 🙂 Kram <3

Almeida
3 years ago

Så läcker kaka!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Almeida
3 years ago

Visst är den läcker! <3

Karro
Karro
3 years ago

Åh så gott har du gjort någon gång chockladbollskladdkaka? Och i så fall vart hittar jag receptet?

Pati
Pati
3 years ago

Hej lägger man i de smälta vitchockladen tillsammans med smeten? Och sparar man vitchockladen som topping också eller vad är det som är vitt ovanför kakan ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pati
3 years ago

Hej! Chokladen smälter du tillsammans med smöret. Och ovanpå kakan hade jag lite kokos 🙂 Kram!

Kaisa Edfors Terkildsen
Kaisa Edfors Terkildsen
2 years ago

Jeg har bakat denna ett par gånger nu och den smakar lika gott varje gång. Jag har serverat den med en god italiensk vaniljglass som jag har rørt med hackad basilika och lite rivet citronskal. Det ger ett fint twist och smakar fantastiskt!

Karin
Karin
2 years ago

Är det färska eller frysta hallon du använder i kakan?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Karin
2 years ago

Det beror på vad som finns hemma. Båda funkar! 🙂

Sandra
Sandra
2 years ago

Vad är det du har spritsat ovanpå kakan? 🙂

elisabet
elisabet
2 years ago

ska verkligen hallon ligga ovanpå kakan och vara i ugnen i 25 minuter? eller ska kokosen och hallen vara med i smeten?

PERNILLA
PERNILLA
2 years ago

du svarar ”ovanför tårtan har jag lite kokos” Ser snarare ut som grädde och färska hallon! Jag tror det är DET som folk frågar om, inte kokosen…bara för att förtydliga lite 😀

Cake Pops

Nästa inlägg

Cake pops

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x