Cake pops är en slags kaka på en pinne. Oftast görs den på överbliven småkaka eller sockerkaka som blandas med till exempel färskost eller choklad. Sedan rullas degen till bollar och doppas i choklad. Klubbpinnar sticks ner i alla kakbollar. Och sedan äter man kakan som en klubba. Visst är de fina?
Jag hade ganska mycket överbliven sockerkaka efter ett långpannebak här om dagen. Sockerkaka med smak av citron. Den torra, överblivna kakan fick nytt liv i dessa cake pops. Visste ni att vit choklad och citron är en ljuvlig kombination? Så himla gott med sött och syrligt.
Cake pops, ca. 25 st:
Ingredienser:
500 g sockerkaka
200 g färskost
300 g vit choklad
strössel & klubbpinnar
Gör så här:
Börja med att smula sockerkakan i en skål.
Tillsätt färskosten och knåda ihop en smidig deg med händerna.
Rulla sedan degen till 25 jämnstora bollar.
Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme.
Doppa ena änden av klubbpinnarna i chokladen och stick sedan ner dem i bollarna. Frys i 30 minuter.
Tag ut de frysta bollarna och doppa dem i chokladen.
Ställ dem på en bakplåtspappersklädd bricka och garnera med strössel.
Om du vill ha en slät undersida så kan du låta dem stelna ståendes, stick ner klubbpinnen i en skål med strösocker. Hoppas att det ska smaka! ♥
Hej! Vilket recept använde du till sockerkakan? Tack på förhand❤️
Jättefina! Trevlig helg 🙂
Går dem att frysa? Har gjort degen enligt recept men bara rullat i strössel.
Det går jättebra! 🙂