Blandat

Uuni 3 – Portabel Pizzaugn

 

Pizza Fridas Bakblogg UuniAlltså. Jag måste berätta om min mans födelsedagspresent. En Pizzaugn. Uuni 3 heter den. Vi skulle ha fått hem den i tisdags när han fyllde år, men den blev försenad och kom först fredags. Så när vi hämtat den på posten så satt vi igång med pizza direkt.

Pizza Fridas Bakblogg UuniDegen hade Robert förberett innan då den skulle jäsa i 2 timmar. Och på tal om degen så har han knåpat ihop det bästa recept på pizzadeg någonsin. Jag var liksom lite i chock när jag fick känna på degen. SÅ elastisk och fin.

Pizza Fridas Bakblogg UuniTill och med den allra första pizzan blev perfekt. Vi köpte färdig Pizzasås (tomatsås) från Mutti denna gång. Den har en bra innehållsförteckning och blir som att göra egen. Så den rekommenderar jag verkligen! Bara att öppna burken och breda på ett lager. Sedan Mozzarella. Viktigt att krama ur den ordentligt så att pizzan inte blir vattnig i onödan. Inte för mycket mozzarella!

Pizza Fridas Bakblogg UuniUgnen eldas med Pellets som är små bitar av pressat trä. Det tar ca. 10 minuter för ugnen att uppnå sin temperatur som är 500°c. Sjukt varmt! Ni ser även pizzastenen i bilden. Det är en sten som naturligtvis finns med i kartongen när en beställer pizzaugnen. Det är på den stenen som pizzan gräddas.

Pizza Fridas Bakblogg UuniNär pizzan skjutsas in i ugnen så gäller det att vara på sin vakt. Var femtonde sekund ska den nämligen snurras en kvarts varv. Det är för att den ska gräddas jämnt runtom hela kanten. Fyra gånger ska det upprepas, så alltså tar det endast 60 sekunder att grädda en pizza i denna ugn. Magiskt!

Pizza Fridas Bakblogg UuniDenna pizza gräddades i exakt 56 sekunder och ni ser ju hur PERFEKT den blev. Lite bränd i kanten, botten är galet krispig och ändå lite seg. Mozzarellan har precis smält. Ja. Det blev så himla gott.

Pizza Fridas Bakblogg UuniNär pizzan är klar så ringlar vi över lite olivolja, och sedan på med lite basilika och körsbärstomater. Det är precis som att i det enkla bor det goda.

Fridas bokblogg Pizzaugn Uuni 3På tal om det goda.. Nutellapizza blir det till efterrätt varje gång vi gräddat pizza nu. GALET god! Ni måste prova! Funkar även med smält choklad om ni inte tål Nutella.

Pizza Fridas Bakblogg UuniNi ser ju vilken härlig deg vi jobbar med. Ni är många som önskat lite mer fakta om ugnen. Pizzaugnen heter Uuni 3. Det är en portabel pizzaugn som står på tre ben, vilket är super för då blir den enklare att ta med ut på äventyr då den kan stå på de allra flesta underlag utan att bli ostabil. Den väger 12.5 kilo och är otroligt enkel att montera ihop. Överlag så är det en väldigt enkel pizzaugn att arbeta med. Och den ger som ni sett helt galet bra Pizza.
Förutom att grädda pizza i denna ugn så kan en även grilla kött, fisk och grönsaker på nolltid med perfekt yta. Idag ska vi prova att baka Pitabröd i ugnen, tror det kommer bli SÅ bra.

Pizza Fridas Bakblogg UuniJag köpte denna Pizzaugn hos Bagaren & Kocken. Jag såg precis att den är på extrapis just nu – 2979 kr (3295). Pellets ingår inte i det priset utan det får en köpa vid sidan. Och det funkar med vilken pellets som helst, jag vet att t.ex. granngården har en stor säck pellets för en liten peng. När jag köpte ugnen så köpte jag även till ett väderskydd, pellets såklart, en extra uuni pizzaplåt (en ingår i ugnen) samt en pizzaspade. Det nödvändigaste är såklart ugnen och pellets. Inget av det andra är något måste.

https://bagarenochkocken.se/fler-produkter/tradgard-utemiljo/uuni-3-pelletsdriven-pizzaugn/Hoppas att jag besvarat era frågor nu! Har ni fler frågor så får ni jättegärna fråga i kommentarsfältet. Och glöm inte att följa mig på instagram för fler uppdateringar och filmklipp på denna fantastiska ugn!

Önskar ni recept på Pizzadegen och lite mer info om själva pizzorna samt ingredienserna?

Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar inlägget. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annie
Annie
6 years ago

Vill gärna ha recept på degen 🙂 nu vill man ju bara flytta till hus så man kan använda en sådan ugn..

Jessica
Jessica
6 years ago

Jag vill jättegärna ha receptet på degen! Den ser helt ljuvlig ut!

Linda
Linda
6 years ago

Såg ditt inlägg o nu måste vi nog också köpa en sådan gärna recept på degen Måste man ha en termometer för att lyckas bra, såg när jag kollade filmer på youtube att många använde det Tack för ett fantastiskt konto

Emma
Emma
6 years ago

Vill jätte gärna ha recept på pizzadeg!! Och hur ni gjort nutellapizzan, den ser ljuvlig ut

Linnea
Linnea
5 years ago

Önskar också recept på pizzadegen Såg kanongott ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnea
5 years ago

Recept kommer!! 🙂

Per-Arne
Per-Arne
5 years ago

Vill gärna ha receptet på degen!
Är sjukt sugen på å köpa mig en sån ugn.

Anna-Karin
Anna-Karin
5 years ago

Ser fantastiskt ut, vill gärna ta del av pizzadegsreceptet. Har precis köpt en likadan pizzaugn till min mans födelsedag imorgon!

Mattias Andersson
Mattias Andersson
5 years ago

Tyckte ni inte att pizzan smakade sot och bitter? Jag lyckas inte få rätt på min.. blir alldeles för mycket sot. Använt både vanliga pellets och uunis egna.
Pizzan i sig blir perfekt men inte smaken…

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mattias Andersson
5 years ago

Inte alls! Har aldrig varit med om att pizzan smakar sot.. Vi använder endast Uunis egen pellets och tycker att det funkar toppenbra! Undra vad det är som gör att din pizza smakar sot..

Markus
Markus
Reply to  Mattias Andersson
4 years ago

Vi hade samma problem. Tror det har att göra med att man har i för mycket pellets, så någon gas bildas, tror även det blir svart rök då också!

Desirée
Desirée
5 years ago

Var ifrån är bänken? Är den gjord för utomhusbruk? Letar något liknande till min trädgård men vill inte ha något som måste släpas in efter varje gång

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Desirée
5 years ago

Jag tror inte att den var gjord för utomhusbruk från början. Köpte den som en köksö på Ikea, men Robert har behandlat den med speciella oljor och vad det nu är, och så står den på en rostfri ställning så den passar verkligen utomhus i regn och rusk lika bra som i gassande sol! 🙂 Kram!

Charlotta
Charlotta
5 years ago

Kan du snälla lägga upp receptet på er pizzadeg???

Christian
Christian
4 years ago

Vill gärna ha receptet på degen, se smaskens ut.

Veronica Pettersson
Veronica Pettersson
4 years ago

Hej!
Vi har precis köpt en ooni koda.
Jag skulle gärna vilja ha ditt pizzarecept.
Vi testade den igår och då gjorde vi på vårat vanliga pizzarecept men skulle vara roligt att testa ett annat. Att man inte har köpt en sån tidigare
Ha en fin dag!
Veronica

Gunhild
Gunhild
4 years ago

Grattis på födelsedagen Robert💐 Superbra inlägg och info om pizzaugnen har funderat som present åt nygifta. Nu är det klart,det blir en pelletsugn.!👌👍!

Camilla
Camilla
2 years ago

Vet du att ’uuni’ är finska och betyder ugn 😊

Sockerkakstårta

Nästa inlägg

Sockerkakstårta med somrig fyllning

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x