Har ni Rabarber ute i trädgården?
Vi har Rabarber som vi kan plocka i år. Förra året satt vi ner dem i jorden och i år får vi äntligen skörda. De växer så det knakar och jag njuter av att se dem nere i trädgårdslandet. Jag älskar Rabarber! När jag var liten så doppade jag en rabarberstjälk i strösocker och åt den så. Jag minns att det var supergott. Idag bakar jag helst med min Rabarber. Och igår svängde jag ihop ett gäng Rabarbermuffins till eftermiddagskaffet. Gott blev det!
Muffins är verkligen tacksamt att baka. Det är enkelt, går fort och kan varieras i det oändliga.
Rabarbermuffins med Kardemumma, 12 st:
Ingredienser:
150 g rabarber
1.5 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
2 ägg
1 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Skölj och hacka rabarbern, blanda den med 0.5 dl av strösockret och låt stå.
Vispa resterande del strösocker (1 dl) med smör till en krämig konsistens.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner mjölken.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten.
Blanda ner hälften av rabarbern i smeten och fördela den sedan jämnt i formarna. Toppa med den sista rabarbern och grädda muffinsen mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
Hoppas att det ska smaka. ♥