En helt vanlig Kladdkaka utan ägg. Och så med ett gäng dumlekolor i. Godare kan det knappast bli, och inte enklare heller. Jag älskar enkla och goda bakverk. Sådana som går fort att baka, alltid blir bra och endast kräver typ basingredienser. Denna kaka är ett sådant bakverk. Och vet ni? Denna gång valde jag att dela kladden i betydligt fler bitar än vanligt. Hela 16 bitar fick jag ut av denna kaka och det är ju toppen! Då kan fler njuta av en bit kladdkaka, och dessutom blir bitarna inte sådär överdrivet stora heller.
Kladdkakan görs i en kastrull. När smeten är färdig så får den koka ihop i ett par minuter. Låter det kanske helt galet? Ja! Det gör det. Men tro mig, detta ger en otroligt fudgy kladdkaka. Och vad som mer gör att kladdkakan blir så härlig i konsistensen är att den bakas utan ägg. Ja, tro mig. Det blir SÅ bra utan ägg! Och bra för alla er som inte tål ägg.
Ni ser ju på bilden ovan hur konsistensen blir! Och då har den inte ens stått i kylskåp innan bilden är tagen.. 🙂
Kladdkaka med dumle, 16 bitar:
Ingredienser:
150 g smör
2 msk ljus sirap
0.5 dl mjölk
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
ca. 20 dumlekolor
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en springform (24 cm) med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser (utom dumlen). Rör till en klumpfri smet och låt sedan sjuda på spisen i ett par minuter. Häll sedan smeten i formen och lägg ut dumlekolorna över smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanterna.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Åh så gott det ser ut! Ska pröva denna till helgen Ser gärna fler recept på äggfritt
Vad roligt! Hoppas att det ska smaka 🙂 Fler äggfria recept kommer! Kram <3
gjorde denna igår och den blev knäckig och god men (!!!) smöret skar sig som tusan och låg liksom utanför kakan. följde receptet exakt men hade den lite kortare i ugnen…
sjukt onajs.
Fick samma problem med smöret!!! Känner mig jätte besviken… Jag har redan provat några receptet och ingenting funkar utan ägg… Tänker prova recept igen fast utan att köpa på spisen.
Det blev samma för mig. Funkade det när du körde utan att koka upp det?
Fick samma problem som de andra, smöret skar sig. Blev tyvärr bara till att slänga:/ Får väl leta vidare efter ett äggffritt recept som fungerar.
Åh älskar recept utan ägg då jag uteslutet det i min kost. Men som många säger blev det vätska runtom som inte gick in. Och smeten blev väldigt tjock men den är i ugnen nu så den kanske blir god ändå 😀
Blev helt ljuvlig! Testade denna när vi inte hade ägg hemma och har nog aldrig smakat en så god med tidigare vanliga reccept jag testat innan. Hade i lite mer sirap och även farinsocker för vårt strösocker var också slut. Blev kanon! Tack för helt underbart recept:)
Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. Kram <3
Det blev jättebra för mig 😀 Jag hade dock tyvärr inga Dumle då jag bor i tyskland. Jag borde även haft i mer smör då jag hade osaltat smör i, men jag glömde..
Roligt ändå att den blev bra! 🙂 Kram
Kan du inte svara alla som säger att det skar sig? Var oxå med om detta!
Hej! Skar sig smeten menar du?
Smöret skar sig för mig med i kastrullen 😢 Äter inte ägg så hade hoppats detta funkat 😊
tyvärr verkar det ha gått åt skogen även för mig med smöret som skar sig…. var bra fram tills jag hällde i mjölken, då blev det något tok och blev massa vätska överallt som inte gick in i smeten. ser väldigt misstänksamt ut i ugnen med så tveksamt om det går att äta 😭
förstår inte vad alla, och jag, gör för fel?