Allmänt

Vad jobbar jag med egentligen?

Frida SkattbergHej ni fina! Idag tänkte jag prata lite om mitt jobb. Ni är många som undrar om mitt jobb nästan dagligen. Jag kan förstå att ni inte har någon riktigt klar bild eftersom att jag sällan prata om vad det är jag faktiskt gör om dagarna.  

Jag driver ett eget företag. Och i mitt företag så jobbar jag som ”influencer” som det så fint heter. Jag jobbar även som receptkreatör, fotograf och lite allt möjligt inom mat, bak och reklam. Som ni vet så driver jag min blogginstagramyoutubekanal samt facebooksida på heltid. Att skapa nya recept åt er är min främsta uppgift i mitt företag. Men utöver allt detta så jobbar jag med en hel del olika företag och hjälper dem med marknadsföring på olika plan. Jag är även med och tar fram recept åt tidningar och sajter. Ställer upp på intervjuer och samtal med folk som undrar över hur det är att jobba precis så som jag gör. Jag har även skrivit en bok. Ja. En bok!!. Idag fick jag se slutliga resultatet av omslaget och jag ÄLSKAR det. Boken har jag jobbat på tillsammans med ett fantastiskt gäng, och vi har jobbat med boken under två års tid. Galet, visst? I höst släpps den!

Utöver alla olika jobb så sitter jag även med ekonomipapper, kvitton, fakturor m.m. minst en gång i månaden. Sorterar, sätter in i pärmar och kollar igenom så att inget kvitto saknas osv. Jag betalar även ut mina löner själv, sköter alltså ekonomin i mitt företag. Jag har direktkontakt med företag som ska faktureras samt har fakturerat mig. Jag har fått bra koll på siffror och ekonomin för företaget. Hur det fungerar, och det har jag min redovisningskonsult Susanne att tacka för. Hon hjälper mig med den tunga biten av bokföringen och det är SÅ himla skönt. Den tiden som hon lägger på det kan jag lägga på att jobba med mina projekt, eller ta fram nya recept till er. Det är absolut värt att ta hjälp om man inte kan så mycket om bokföring själv.

Vad som är roligast i mitt jobb är såklart att ha kontakt med er. Det betyder så himla mycket för mig att se att ni uppskattar det jobb jag lägger ner på att baka och dela min bakglädje i mina kanaler. Det är såklart roligt att få stå i köket och experimentera fram nya recept. Oavsett vad recepten ska vara till, om det är blogg, tidningar, min bok eller youtubefilmer så är det alltid lika roligt. Jag älskar att ta fram nya recept. Och att få se era bilder på bakverk som ni bakat efter mina recept gör mig stolt! Jag blir stolt över mina recept och över er. Att ni lyckas med bakverken och att ni har roligt i köket. Det är så viktigt för mig!

Som ni tidigare förstått så älskar jag mitt jobb. Jag somnar aldrig med ångest inför en ny arbetsdag – tvärtom så längtar jag efter att få jobba igen. MEN så är det inte alltid. Det är oerhört tufft att driva ett företag själv. Att rodda med alla delar och försöka hinna med allt man vill- och måste. Jag får många deadlines som ska hållas vilket kan vara tufft. Ibland händer det att jag bokar in lite för många jobb under samma period, det är för att allt känns så himla roligt och just därför vill jag inte tacka nej. Jag börjar jobba när jag varit ute på första rundan med hundarna på morgonen, runt 07-08. Sedan jobbar jag till tidigast 20. Ofta sitter jag och jobbar framför datorn till både 01 och 02. Det är verkligen ett heltidsjobb. Och när jag inte jobbar fysiskt så jobbar min hjärna konstant med att tänka ut nya recept. Det är galet!

På senaste tiden har jag varit totalt ur balans. Jag har haft mycket jobb, min mailinkorg har svämmat över och ångesten över alla obesvarade mail har varit ett faktum. För mig är det svårt att jobba när jag är i en dip privat. Min man kraschade på motorcykeln för drygt en vecka sedan, samtidigt så var valpen dålig och skulle på veterinärbesök, mitt jobb skulle skötas och allt skulle bara funka. Det gjorde att inget funkade. Inte alls. Jag var på sjukhuset varje dag hos min man, och när jag inte var där så lade jag all min tid på hemmet och hundarna. Jobbet blev lidande och jag hade ångest varje dag. Grov ångest. MEN jag jobbar på den biten. Min man blev allvarligt skadad och jag skulle aldrig ha gjort annorlunda. Jag ville finnas där för honom, och jag visste ju att mitt jobb skulle finnas kvar när både han och jag blev starkare.

Nu mår jag superbra. Jag är tillbaka på mitt jobb med full speed och jag har SÅ mycket roligt på G. I veckan ska ni få se min BOK!! Aaah så pirrigt! Hoppas att ni kommer att gilla den lika mycket som mig. Jag har även bokat in en drös nya jobb med olika företag. Snart släpper Fazer en receptfolder som jag tagit fram i samarbete med dem. Jag skapade- och fotade alla recept. De kommer snart ut i butik och det är också ett jobb som varit sjukt kul! Och så ska jag tillsammans med min man göra en riktig storsatsning i företaget. Mer om det får ni veta snart. Väldigt snart.

Nu vill jag avsluta detta inlägg (som absolut inte skulle bli såhär långt) med att tacka dig. TACK för all kärlek du sprider. Tack för att du läser min blogg. Tack för att du gillar och kommenterar. Tack tack tack. Utan dig vore jag och bloggen ingenting. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maja
Maja
6 years ago

Hej frida! Så bra inlägg och efterlängtat 🙂
Jag utbildar mig till konditor just nu så du är en stor förebild!!
Jag undrar lite hur du började med detta, har du tidigare varit anställd konditor eller startade du eget direkt eller började du med att skapa din bak instagram och jobbade upp därifrån?
Hur går det till när du gör nya recept, har du en grund du går efter och justerar smaker/mängder eller kommer du på allt från 0?

Kram!

Johanna
Johanna
6 years ago

Tack själv för alla goda recept du delar med dig av!! Har bakat flera stycken och alla har fått toppbetyg av nära och kära som provsmakat 🙂

Jenny
Jenny
6 years ago

Tack själv Frida! Din blogg är superbra och du gör ett superbra jobb 🙂
Jenny.

Lotta
Lotta
6 years ago

Tack själv!
Och tack för alla goda recept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Tack! <3

Kladdkaka med dumle

Nästa inlägg

Kladdkaka utan Ägg

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x