No bake, Pajer, Påsk

Påskpaj på endast 5 ingredienser

PåskpajPåsken närmar sig med stormsteg, tänk att det endast är ca. en vecka kvar innan påskharen skuttar omkring och lägger påskägg i folks trädgårdar. Visst är Påsken underbar? En färgglad och lättsam högtid tycker jag. Inte alls lika maxad som julen och inte heller ångestfylld av något slag. Vi firar inte påsk sådär traditionellt. Vi äter lite gott, dricker påskmust och umgås med familjen. I år så kommer min mamma och hennes man Roland att vara hos oss i påsk. Det ska bli så himla mysigt! Det allra bästa med påsken tycker jag är att våren är här då. Det känns liksom som att vid påsk så släpper vi taget om vintern helt och hållet. Skönt! Och på tal om påsk så har jag gjort en No bake paj igen. (No shit;-). Denna paj är en Påskpaj. Så himmelskt god med de smarriga chokladäggen i chokladtryffeln. Mums!

PåskpajSer ni så härligt kladdig och ljuvligt gott det ser ut? Att denna ljuva paj bakas på endast 5 ingredienser är väldigt svårt att tro. Men så är det faktiskt!

Påskpaj, 10 bitar:

Ingredienser pajskal:
1 pkt. Oreokakor
30 g smält smör

Ingredienser fyllning:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
chokladägg av valfri sort

Gör så här:
Pajskal: Börja med att mixa kakorna (det krämiga i kakorna ska vara kvar) i en matberedare. Mixa till ett fint smul och tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om och tryck sedan ut kakblandningen i en form med löstagbar kant, 18cm.
Ställ in i kylskåpet en stund.
Fyllning: Värm upp grädden i en kastrull på låg värme. Tillsätt sedan chokladen och värm under omrörning tills all choklad smält. Tag bort från plattan och låt svalna en aning. Häll sedan chokladblandningen i pajskalet. Trycka ner chokladägg och ställ sedan in i kylskåpet tills pajen stelnat.

PåskpajHoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lydia
Lydia
6 years ago

Tack för tipset:) Älskar bakning och det kommer jag säkert att prova med mina två underbara prinsessor!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lydia
6 years ago

Vad roligt! Ha en mysig stund i köket. Kram! <3

Hannah
Hannah
6 years ago

Hej! Hur mörk choklad använder du? Alltså procent. Och vilket märke brukar du använda? Tycker det är svårt med just mörk choklad i bakning.
Kram Hannah

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hannah
6 years ago

Hej Hannah! Jag använder Marabous mörka chokladkaka (200 grams). Den tror jag är strax över 50%, så den är inte supermörk! 🙂 Kram!!

Anna
Anna
6 years ago

Tänkte testa detta recept nu i påsk 🙂 Har letat efter glutenfria oreos men hittar det inte någonstans, tror du detta skulle fungera med glutenfria ballerina? Kram och glad påsk<3

Bitte+lindqvist
Bitte+lindqvist
5 years ago

Chokladen stelnade inte

Johanna
Johanna
5 years ago

Hej, tänkte baka denna till påsken men måste det vara mörk choklad? Är inte så förtjust i det. Kan man ha vanlig mjölkchoklad ?
Kram

Sabina
Sabina
4 years ago

Hej! Tänkte baka denna i påsk, hur lång tid tar det innan pajen stelnar? Funderar på om jag ska baka den innan påskmiddagen eller om jag kan göra de typ samtidigt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sabina
4 years ago

Baka den en stund innan skulle jag rekommendera! Någon/ett par timmar innan. Kram!

Rebecka K
Rebecka K
4 years ago

Hej! Jag tänker också göra denna till påsk, men undrar vilka ”ägg” du har använt? Har du köpt någon påse eller finns de vid lösviktsgodiset? Förstår att man kan ta vilka chokladägg som helst, men blev nyfiken på vilka du tog 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecka K
4 years ago

Vad roligt! Jag köpte mina i sådana påsar. Har för mig att de är från Anthon berg? 🙂 Kram!

Rebecka K
Rebecka K
4 years ago

Hej! Jag ska också käka denna till påsk, men undrar vilka chokladägg som du har använt? Förstår att man kan ta vilka som helst men blev nyfiken på vilka du har använt 🙂 är det någon färdig påse eller är det från lösvikt?

Camilla
Camilla
4 years ago

Hej!
Går det fint att laga denna dagen innan man skall äta den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Camilla
4 years ago

Svar ja! 🙂

Camilla
Camilla
Reply to  Frida Skattberg
4 years ago

Tack snälla för svar! Glad påsk
Kram

Malin
Malin
4 years ago

Glad påsk Frida! Ska baka denna idag & den ska ätas om efterrätt imorgon! Men funderar på chokladäggen, kan jag lägga på dom nu eller ska jag göra det imorgon innan servering? 🙂 hoppas du får en fin påsk!

Frasvåfflor

Nästa inlägg

Frasiga Våfflor utan ägg

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x