Tänk att denna ljuvliga paj endast innehåller 4 ingredienser. Visst är det svårt att tro? Till utseendet ser den rätt svår ut att göra då den är så himla fin och liksom ser lite “slarvigt proffsig” ut. Men faktum är att den är busenkel att svänga ihop. Den ska stelna i kylskåp i 2 timmar, och det är där som tiden ligger. Själva arbetstiden är knappt 15 minuter. Så det är enkelt, går fort och blir himmelskt gott. Tänk en len chokladtryffel med oreokakor. Mums!
Jag gillar även den rustika looken väldigt mycket. Det är ingenting som är perfekt på denna kaka. Varje pajskalet eller toppingen med oreokakor. Och det är sådant jag tycker är så himla fint.
Denna ljuvliga paj bakas enkelt utan ugn, på endast 4 ingredienser.
No bake Oreo paj, 8 bitar:
Ingredienser pajskal:
1 pkt oreokakor
30 g smält smör
Ingredienser fyllning:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
10 oreokakor
Gör så här:
Börja med att mixa oreokakorna i din mixer. Det funkar även att lägga dem i en platspåse och kavla med en kavel tills de mosats helt och blivit smulor.
Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulet i en form med löstagbar kant, 18 cm. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllningen: Finhacka chokladen. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme, tillsätt sedan chokladen och rör om tills all choklad smält.
Häll chokladtryffeln i pajskalet. Grovhacka oreokakorna och toppa pajen med dem. Ställ i kylskåp i 2 timmar, eller tills pajen stelnat helt.
Hoppas att det ska smaka! Lycka till. ♥
Fler recept på No bake- pajer:
Dumlepaj
Centerpaj
Chokladfudge och Kinapuffar
Pepparkakspaj
Choklad- och hallonpaj
Chokladfudge med färska hallon
Vilken sorts choklad använde du?
Marabou Mörk (200 grams-kakan). 🙂
Hej! Tror du man skulle kunna byta ut den mörka chokladen med vit choklad? Jag är nämligen inte största fanet av choklad, och tror du det skulle bli gott?❤️
Grejen är att tryffeln inte stelnar lika bra om det inte är en mörk choklad! Men i sådant fall får man använda 300 g vit choklad till 1.5 dl vispgrädde. Då funkar det absolut! 🙂 Kram!
Hej! Gjorde pajen igår och den blev supergod så tack för ett grymt recept dock blev den hälften så tjock som pajen på bilden, trots att jag använde en form med måtten du angett. Använde du dubbel sats till din?
Vad roligt att den blev god! Nej, jag har gjort min paj efter det receptet jag har skrivit här i inlägget, så det var lite konstigt. Jag kanske gjorde mitt skal med högre kanter? För jag har en ganska tunn botten och desto högre kanter.. 🙂 Kram!
Mixar du hela oreokakan till pajskalet? Alltså med fyllningen också.
Svar ja! 🙂
Hej! Jag undrar om det funkar att göra på laktosfri mörk choklad?
Kan man göra kakan dagen innan man ska servera den?
Absolut! Det funkar fint 🙂
Går oreo kakan att frysa ?? blev supergod… ☕️
Går den att frysa ???? ☕️
Hur länge håller sig kakan? Om den nu inte tar slut på en gång :p
3 dagar i kylskåp! 🙂
Hej, går det att göra med mjölkchoklad istället för mörk och går det att ha i krossade oreo kakor i själva fyllningen?❤️
Heej, går det att ha mjölkchoklad istället för mörkchoklad, och går det att ha i krossade oreo kakor i själva fyllningen?
Går det att byta ut det som är mjölk i till mjölkfritt? Vill verkligen testa.
Det tror jag absolut! 🙂
Bakade den här till helgens kalas. Superenkel, fin och god! Jättebra recept!
Hej. Blir kakan godast att göra samma dag som den ska serveras eller dagen innan? Samt kan man använda mörk bakchoklad istället för marabou mörk choklad?
Hej. Blir pajen godast att baka samma dag som den ska serveras eller blir det godast att göra dagen innan? Vad rekommenderar du? Sen undrar jag också om det går lika bra att använda mörk bakchoklad istället för marabou mörk choklad?