No bake, Pajer

No bake Oreopaj

OreopajTänk att denna ljuvliga paj endast innehåller 4 ingredienser. Visst är det svårt att tro? Till utseendet ser den rätt svår ut att göra då den är så himla fin och liksom ser lite ”slarvigt proffsig” ut. Men faktum är att den är busenkel att svänga ihop. Den ska stelna i kylskåp i 2 timmar, och det är där som tiden ligger. Själva arbetstiden är knappt 15 minuter. Så det är enkelt, går fort och blir himmelskt gott. Tänk en len chokladtryffel med oreokakor. Mums!

OreopajJag gillar även den rustika looken väldigt mycket. Det är ingenting som är perfekt på denna kaka. Varje pajskalet eller toppingen med oreokakor. Och det är sådant jag tycker är så himla fint.

Denna ljuvliga paj bakas enkelt utan ugn, på endast 4 ingredienser.

No bake Oreo paj, 8 bitar:

Ingredienser pajskal:
1 pkt oreokakor
30 g smält smör

Ingredienser fyllning:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
10 oreokakor

Gör så här:
Börja med att mixa oreokakorna i din mixer. Det funkar även att lägga dem i en platspåse och kavla med en kavel tills de mosats helt och blivit smulor.
Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulet i en form med löstagbar kant, 18 cm. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllningen: Finhacka chokladen. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme, tillsätt sedan chokladen och rör om tills all choklad smält.
Häll chokladtryffeln i pajskalet. Grovhacka oreokakorna och toppa pajen med dem. Ställ i kylskåp i 2 timmar, eller tills pajen stelnat helt.

OreopajHoppas att det ska smaka! Lycka till. ♥

Fler recept på No bake- pajer:
Dumlepaj
Centerpaj
Chokladfudge och Kinapuffar
Pepparkakspaj
Choklad- och hallonpaj
Chokladfudge med färska hallon

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
6 years ago

Vilken sorts choklad använde du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
6 years ago

Marabou Mörk (200 grams-kakan). 🙂

Tora
Tora
6 years ago

Hej! Tror du man skulle kunna byta ut den mörka chokladen med vit choklad? Jag är nämligen inte största fanet av choklad, och tror du det skulle bli gott?❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tora
6 years ago

Grejen är att tryffeln inte stelnar lika bra om det inte är en mörk choklad! Men i sådant fall får man använda 300 g vit choklad till 1.5 dl vispgrädde. Då funkar det absolut! 🙂 Kram!

Emilia
Emilia
6 years ago

Hej! Gjorde pajen igår och den blev supergod så tack för ett grymt recept dock blev den hälften så tjock som pajen på bilden, trots att jag använde en form med måtten du angett. Använde du dubbel sats till din?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emilia
6 years ago

Vad roligt att den blev god! Nej, jag har gjort min paj efter det receptet jag har skrivit här i inlägget, så det var lite konstigt. Jag kanske gjorde mitt skal med högre kanter? För jag har en ganska tunn botten och desto högre kanter.. 🙂 Kram!

Tess
Tess
6 years ago

Mixar du hela oreokakan till pajskalet? Alltså med fyllningen också.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tess
6 years ago

Svar ja! 🙂

Cornelia
Cornelia
6 years ago

Hej! Jag undrar om det funkar att göra på laktosfri mörk choklad?

Linda
Linda
5 years ago

Kan man göra kakan dagen innan man ska servera den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
5 years ago

Absolut! Det funkar fint 🙂

Sophia
Sophia
5 years ago

Går oreo kakan att frysa ?? blev supergod… ☕️

Sophia
Sophia
5 years ago

Går den att frysa ???? ☕️

Paula
Paula
5 years ago

Hur länge håller sig kakan? Om den nu inte tar slut på en gång :p

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Paula
5 years ago

3 dagar i kylskåp! 🙂

Maja
Maja
5 years ago

Hej, går det att göra med mjölkchoklad istället för mörk och går det att ha i krossade oreo kakor i själva fyllningen?❤️

Maja
Maja
5 years ago

Heej, går det att ha mjölkchoklad istället för mörkchoklad, och går det att ha i krossade oreo kakor i själva fyllningen?

Lina
Lina
5 years ago

Går det att byta ut det som är mjölk i till mjölkfritt? Vill verkligen testa.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
5 years ago

Det tror jag absolut! 🙂

Sussie
Sussie
5 years ago

Bakade den här till helgens kalas. Superenkel, fin och god! Jättebra recept!

Emelie
Emelie
5 years ago

Hej. Blir kakan godast att göra samma dag som den ska serveras eller dagen innan? Samt kan man använda mörk bakchoklad istället för marabou mörk choklad?

Emelie
Emelie
5 years ago

Hej. Blir pajen godast att baka samma dag som den ska serveras eller blir det godast att göra dagen innan? Vad rekommenderar du? Sen undrar jag också om det går lika bra att använda mörk bakchoklad istället för marabou mörk choklad?

Gotland

Nästa inlägg

Från ett snöigt Gotland

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x