Cupcakes

Vaniljmuffins med Hallonfrosting

Vaniljmuffins med HallonfrostingSå himla goda Cupcakes. Vaniljmuffins med Hallonfrosting. Det är så himla roligt att ”pimpa” upp vanliga, enkla muffins. Jag valde att göra en hallonfrosting igår när jag bakade dessa muffins. Det blev otroligt gott! Sött och syrligt.

Vaniljmuffins med HallonfrostingSe så tråkiga muffinsen ser ut utan frosting.. 🙂

Vaniljmuffins med Hallonfrosting, 12 st:

Ingredienser Muffins:
125 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
3 ägg
0.5 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
En nypa salt

Ingredienser Frosting:
100 g hallon
200 g philadelphia
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 12 muffinsformar på en plåt. Ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör med strösocker fluffigt (med elvisp eller assistent). Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Tillsätt mjölken samt de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 17 minuter. Tag ut och låt svalna.
Frosting: Passera hallon genom en finmaskig sil till en puré. Vispa upp philadelphia, hallon och florsocker i en bunke. Tillsätt sedan vispgrädden och vispa till ett härligt fluff. Spritsa ut frostingen på muffinsen.

Vaniljmuffins med hallonDet var svårt att fota igår när det var så mörkt. Men det blev hyfsat ändå! Det kan vara fint med lite andra bilder ibland, än den ”stil” jag annars alltid har. Man skapar sig en stil och så blir bilderna oftast i den stilen, men det är även roligt att variera och experimentera lite.

Ha nu en superfin lördag! Glöm inte bort att hänga med på min Instagram där jag dagligen uppdaterar med bilder och insta stories! Där brukar jag även prata med en Live ibland vilket är himla roligt. ♥

Fler recept på Cupcakes:
Morotscupcakes
Chokladcupcakes med popcorn och kola
Chokladcupcakes med chokladfrosting
Chokladcupcakes med godis

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ida Lif
Ida Lif
5 years ago

Ska grädden vispas innan den blandas i frostingen ? 🙂

Sniper
Sniper
Reply to  Ida Lif
5 years ago

Den ska tillsättas lös för man vispar ihop allt sen

Louice
Louice
5 years ago

Hej! Hur länge håller dessa i kylen?

Sandra
Sandra
4 years ago

Hej! Sugen på att testa göra till dotterns kalas, tror du det funkar med frysta hallon?

Madde
Madde
2 years ago

Vilket mjöl rekommenderar du om man vill baka detta glutenfritt?

Frida
1 month ago

Kan man använda frysta hallon? Och ska man anvämda saften eller purén? Ser gott ut. Jag funderar på att baka dem till ett bröllop på lördag 🥰

Nästa inlägg

De senaste dagarna

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x