Denna Masala är vegansk där kycklingen ersatts med kikärtor. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med en sallad, ris eller varför inte ett gott bröd!
Denna Masala är min absoluta favorit. Jag har ätit många Tikka masala med kyckling i mina dagar, men sedan jag blev vegetarian har jag inte riktigt tillagat en riktig Masala från grunden. Men här om dagen när fantasin tröt så kikade jag igenom skafferiet och tog fram sådant som jag trodde skulle passa bra ihop. Insåg snabbt att jag kunde svänga ihop en Masala med kikärtor. Sagt och gjort, 20 minuter senare hade jag en ljuvlig lunch framför mig. Snabbt, enkelt och fantastiskt gott.
Lite svartpeppar, rostade sesamfrön, färsk persilja och lime gör sig jättefint till denna rätt. Lime ger denna Masala en härlig syra. Och persiljan kan bytas mot koriander om ni hellre vill ha det.
Masala med Kikärtor, 4 port:
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor (efter smak)
1-2 tsk riven färsk ingefära (efter smak)
2 msk tomatpuré
1 tsk soya
1 msk garam masala
1 tsk curry
0.5 tsk rökt paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
600 g krossade tomater
200 g kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
400 g färdigkokta kikärtor
salt & svartpeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att hetta upp oljan i en gryta.
Hacka lök och vitlök, fräs det sedan i grytan.
Tillsätt finriven ingefära, tomatpuré, soya och alla kryddor. Rör om och låt fräsa en stund. Tillsätt sedan tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka ihop och sedan sjuda i 10 minuter. Tillsätt då de sköljda kikärtorna. Låt sjuda i ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Serveras gärna med ris.
Visst ser det gott ut? Hoppas att det ska smaka! ♥
Fina bilder! Ser väldigt gott ut. Och bra tips med pizzabullar ut i pulkabacken, det tänker jag ta med i morgon. 🙂
Tack snälla! Ja, det fick vi som små. Älskar det! Ha en strålande dag!!
Går den att frysa??
Det går jättebra att frysa denna rätt! 🙂
Vill verkligen prova denna rätt då det verkar supergott!! Undrar dock bara över kikärtorna, köpte du färdiga eller kokade du? Och vad tror du blir godast/bäst? 🙂
Denna gång hade jag kokta kikärtor i lag i skafferiet, så det fick bli dem. Men det spelar ingen roll om du har kokta eller torra! Båda blir lika bra, bara att de torra måste kokas mjuka medan de redan kokta egentligen bara ska värmas ordentligt! Kram <3
Otroligt gott! En ny favorit hemma hos oss
Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. <3
Det här är det bästa receptet, vet inte hur många gånger jag gjort det och alla älskar det lika mycket som jag. Varierar med kikärtor eller kyckling. Och använder kokosgrädde istället annars 100% ditt recept. tack!
Hej! Men vad roligt att höra! Blir så himla glad 🙂 Tack snälla för att du delar med dig! Kram <3
Herregud vad gott! Lagade denna rätten första gången i helgen till en middagsbjudning och alla gäster älskade den! Så otroligt enkelt, smakrikt och GOTT! Min nya favoriträtt 🙂
Min sambo som är vegan sade att detta var den godaste indiska rätt hon någonsin har ätit. Då är jag själv halvindier, anser mig själv vara en riktigt bra kock och har lagat allehanda indiska rätter till henne i 10 år. Din rätt slog alla tidigare rätter så hatten av för detta recept!
Hur många ml är 200 gram kokosmjölk?