Bröd

Bananbröd – Recept

Bananbröd är ett gott bröd man helst gör av riktigt mogna bananer – gärna de du annars tänkt slänga. Bananbröd är godast att äta färskt, antingen med ett gott nötsmör på eller bara som det är.

BananbrödDetta bröd är verkligen galet gott! Jag äter det som snacks i små bitar när jag är ute på promenad. Perfekt att ha med i en påse i fickan. Jag brukar även ha med mig Bananbröd när jag är ute och åker bil lite längre sträckor. När energin börjar sjunka så är det perfekt att plocka fram detta bröd.

Bananbröd, 1 bröd:

Ingredienser:
2 bananer – gärna övermogna
1.5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 dl filmjölk
2 msk smält kokosolja
2 msk honung
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0.5 tsk salt
1 dl hackad mörk choklad – valfritt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200° och klä en brödform med bakplåtspapper. Skala och mosa bananerna ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör sedan ner banan, fil, kokosolja och honung. Häll smeten i bakformen.  Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

BananbrödHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Birgit
6 years ago

Det här ska jag prova!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birgit
6 years ago

Ja, det tycker jag! 🙂

angelica.lagergren@icloud.com
6 years ago

Åhh det här ska jag testa. Det ser så gott ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  [email protected]
6 years ago

Det är supergott!! Kram

Mikaela
Mikaela
6 years ago

Hej! Måste man ha kokosolja i? Mikaela

Emma
Emma
6 years ago

Jätteuppskattat fredagsmellis av fritidsbarnen.
Jag lade i en extra banan och bytte ut kokosolja mot raps.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
6 years ago

Underbart! Vad roligt att höra! <3

Stina
Stina
5 years ago

Tack för receptet! Testar med att byta ut filmjölken mot kokosgrädde och lade till ett ägg uppvispat med en matsked råsocker. Får se hur det blir!

Bella
Bella
4 years ago

Kan man byta ut mjölet mot något glutenfritt eller helt utesluta mjölet?

Carrosh
Carrosh
4 years ago

Det här var det bästa bananbrödet jag gjort hittills! Jag fick byta hälften av honungen mot sirap (tog slut hemma), men det gjorde verkligen ingenting. Allra godast blev brödet efter infrysning och sedan upptining i micro! Både jag och min dotter gick bananas här hemma hehe.

surdegspizza

Nästa inlägg

Pizzadagen - 6 ljuvliga recept

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x