Bananbröd är ett gott bröd man helst gör av riktigt mogna bananer – gärna de du annars tänkt slänga. Bananbröd är godast att äta färskt, antingen med ett gott nötsmör på eller bara som det är.
Detta bröd är verkligen galet gott! Jag äter det som snacks i små bitar när jag är ute på promenad. Perfekt att ha med i en påse i fickan. Jag brukar även ha med mig Bananbröd när jag är ute och åker bil lite längre sträckor. När energin börjar sjunka så är det perfekt att plocka fram detta bröd.
Bananbröd, 1 bröd:
Ingredienser:
2 bananer – gärna övermogna
1.5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 dl filmjölk
2 msk smält kokosolja
2 msk honung
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0.5 tsk salt
1 dl hackad mörk choklad – valfritt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200° och klä en brödform med bakplåtspapper. Skala och mosa bananerna ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör sedan ner banan, fil, kokosolja och honung. Häll smeten i bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.
Det här ska jag prova!
Ja, det tycker jag! 🙂
Åhh det här ska jag testa. Det ser så gott ut!
Det är supergott!! Kram
Hej! Måste man ha kokosolja i? Mikaela
Jätteuppskattat fredagsmellis av fritidsbarnen.
Jag lade i en extra banan och bytte ut kokosolja mot raps.
Underbart! Vad roligt att höra! <3
Tack för receptet! Testar med att byta ut filmjölken mot kokosgrädde och lade till ett ägg uppvispat med en matsked råsocker. Får se hur det blir!
Kan man byta ut mjölet mot något glutenfritt eller helt utesluta mjölet?
Det här var det bästa bananbrödet jag gjort hittills! Jag fick byta hälften av honungen mot sirap (tog slut hemma), men det gjorde verkligen ingenting. Allra godast blev brödet efter infrysning och sedan upptining i micro! Både jag och min dotter gick bananas här hemma hehe.