Choklad och polka är en fantastisk smakkombination. Båda de ljuvliga smakerna får ni i denna krämiga och lena fudge som görs på endast 3 ingredienser. Enkelt, snabbt och himmelskt gott.
Denna chokladfudge klättrade direkt upp på min top 3-lista. Så ljuvligt god. Det kanske har att göra med att jag fullkomligt älskar kombinationen mint och choklad, men ni förstår. Himmelskt gott! Och att det endast krävs 3 ingredienser gör inte saken sämre. Snarare tvärtom. Det är enkelt och går fort att göra detta godis. Underbart, tycker jag!
Chokladfudge med Polka, 20 bitar:
Ingredienser:
350 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
400 g kondenserad sötad mjölk
2 dl polkakross
Gör så här:
Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Rör sedan ner den kondenserade mjölken och rör ihop en slät fudge. Häll upp i en bakpappersklädd limpform och toppa med polkakross. Låt stå svalt i ca. 30 minuter för att stelna och skär sedan upp i lagom stora bitar.
Lycka till med din Polkafudge. ♥
Jag gillar också choklad och mint! Vill passa på att tacka för alla goda recept och inspo, använder mig väldigt ofta av din blogg!
Men vill gärna ställa en fråga, och ursäkta om jag är jobbig. I ditt inlägg om lussekatter frågade jag hur länge bullarna ska jäsa med kall degvätska. Jag förstår att du har mycket, och jag känner mig lite dum och elak som frågar igen, men jag skulle gärna vilja veta!
Som sagt ursäkta att jag är jobbig!
Visst är det gott! Men kära du, så får du absolut inte känna! Jag har tyvärr missat din kommentar helt och det ber jag om ursäkt för. Det är jättebra att du frågar igen! Degen ska jäsa 1.5-2 timmar med kall degvätska. 🙂 Tack snälla för din kommentar. Jag uppskattar supermycket att du är här inne och kommenterar. Ser dig ofta här vilket är jätteroligt! Stor kram <3