Julbak, Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med Pepparkaksfrosting

Kladdkaka med mjölkchoklad- och pepparkaksfrosting. Med fräschören från färskosten som är i frostingen blir denna kaka en riktig succékaka. Enkel att baka, kalasfin och ljuvligt god.

Kladdkaka med PepparkaksfrostingJag tycker att denna kaka ser så elegant och lyxig ut. När du serverar denna så kommer gästerna att wow’a över att kakan är så fin. HUR har du gjort denna fantastiska kladdkaka? – Hemligheten är att det är busenkelt.. 🙂

Kladdkaka med PepparkaksfrostingEn bra rund tyll är absolut att rekommendera. MEN det fungerar precis lika bra utan tyll, dock kan resultatet då bli att variera utseendemässigt. Och är det så att ni kanske inte har varken tyll eller spritspåse så kan ni använda en spatel eller baksidan av en sked för att breda ut frostingen.

Kladdkaka med Pepparkaksfrosting, 10 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
2 dl vetemjöl

Ingredienser Frosting:
150 g philadelphiaost
2 tsk pepparkakskrydda
150 g mjölkchoklad

Garnering:
riven choklad
flingsalt
kakao
pepparkakskrydda

Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform (1.5 l) med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ihop en tjock smet och arbeta till sist ner smöret.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt sedan svalna. Vispa upp färskost med pepparkakskrydda med elvisp i 3-4 minuter – till ett riktigt fluff. Tillsätt sedan den smälta chokladen och rör ihop tills allt blandats väl.
Spritsa eller bred frostingen på kakan och toppa med lite riven choklad, salt, kakao och pepparkakskrydda.

Kladdkaka med PepparkaksfrostingHoppas att det ska smaka. ♥

Fler recept på Kladdkaka:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
3 years ago

Låter supergod! Om man vill göra kakan dagen innan den ska serveras, är det då bäst att vänta att ta på frostingen? Eller kan man göra klart kakan med frostingen på och äta den dagen efter? Tack för en bra blogg!! //Sara.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
3 years ago

Svar ja! Det blir allra bäst att vänta. Så gör klart kakan när som helst (den kan även frysas) och så svänga ihop frostingen innan servering!! Kram

Lovisa
Lovisa
3 years ago

Kan man ersätta muscovadosocker med antingen ner strösocker eller farinsocker? 🙂
Älskar dina recept! Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lovisa
3 years ago

Absolut! Båda de som du skrev funkar! Tack snälla du!! Kram

Amanda
Amanda
3 years ago

Hejsan, tror du att denna frosting hade funkat på dina ”McDonalds chokladmuffins”? Vill gärna ha kvar julkänslan och smaken av pepparkaka..
Kramis <3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Amanda
3 years ago

Det tror jag absolut!! Kram goding! <3

Jennifer
Jennifer
3 years ago

Låter sååå gott! Men funderar på om man kan göra ”frostingen” och låta den stå i kylskåp över natten? Och sen dekorera tårtan dagen efter?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jennifer
3 years ago

Frostingen blir ganska hård om den står länge i kylskåp, dessvärre. Så jag skulle rekommendera att göra frostingen innan servering! Kram

Moa
Moa
3 years ago

Hej Frida! Vad använder du för tyll? Vet du hur stor den är? Kram!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Moa
3 years ago

Hej! Min tyll är 14 mm. Kram!

maria nilsson
maria nilsson
1 year ago

Tack för fantastiska recept! Tänkte göra detta i helgen. Använder du mörkt el ljust muscovadosocker?

Chokladcupcakes med Skumtomtefluff

Nästa inlägg

Chokladcupcakes med Skumtomtefluff

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x