Cupcakes, Julbak

Chokladcupcakes med Skumtomtefluff

Saftiga chokladmuffins med skumtomtefluff bakade i minimuffinsformar. Dessa muffins är ljuvligt goda och så söta. De uppskattas av såväl stora som små.

Chokladcupcakes med SkumtomtefluffBlir inte ni också glada av denna syn? Små cupcakes med glada tomtar som nästan är svåra att äta upp för att de är så söta till utseendet. Dock är de så pass goda att när du ätit en så kan det bli båda tre och fyra till efter det.

Chokladcupcakes med skumtomtefluff, 30 st små.

Ingredienser muffins:
75 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt

Ingredienser skumtomtefluff:
70 g skumtomtar
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175° och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt – 30 små eller 12 stora. Ställ åt sidan.
Smält ihop smör, vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull på låg värme på spisen, låt sedan svalna en aning. Vispa upp äggen och rör sedan ner dem i smörblandningen.
Blanda strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål för sig och tillsätt sedan smörblandningen. Vispa ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formarna, fyll till 2/3 i varje form. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Skumtomtefluff: Värm upp vispgrädden i en kastrull på medelhög värme (får inte koka!), tillsätt tomtarna och rör om tills de alla har smält ordentligt. Låt sedan stå i kylskåp i minst 3 h, eller varför inte över natten?
Vispa sedan upp till ett stabilt fluff – tillsätt eventuellt mer vispgrädde innan du börjar vispa om fluffet är för tjockt.

Chokladcupcakes med SkumtomtefluffJag strösslade lite kokos över fluffet för att det skulle hända lite rent utseendemässigt. De lyfter dessa muffins och gör att de ser lite ”krispiga” ut. Jag tänker att jag får en känsla av snö? Kokos eller inte – fina och goda är de!

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Felicia
Felicia
3 years ago

Hej!
Du skrev på instagram för ganska länge sedan att du hade hittat världens bästa recept på risgrynsgröt, undrar var det tog vägen? 😀 Är så taggad på risgrynsgröt hela december!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Felicia
3 years ago

Hej! Men vad bra att du påminde mig! Måste se vart de bilderna tagit vägen.. Hittar jag dem så publicerar jag det i veckan! Kram <3

Agnes
Agnes
3 years ago

Hej
hade fått för mig att du vad vegetarian? hur tänker du kring gelatin i godis?
Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Agnes
3 years ago

Hej! Jag utesluter kött från alla djur helt. Geltin har jag dragit ner på men inte slutat med helt ÄN. Kram <3

Sofia
Sofia
3 years ago

Hej!
Går dessa möjligtvis att frysa ned?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
3 years ago

Inte med fluffet på! Men muffinsen går att frysa, och sedan vid servering är det bara att toppa med fluffet. Kram! <3

Anneli
Anneli
3 years ago

Ska göra dessa idag till ett glöggmingel! Men undrar, har du halverat tomtarna på toppen eller stuckit ner hela i fluget? Tänker att fe blir så mkt fluff undanknuffat av en hel tomte?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anneli
3 years ago

Hej! Ursäkta sent svar. Jag har halverat tomtarna! Hoppas att det gick bra för dig 🙂 Kram <3

Knäckstrutar Knäckklubbor

Nästa inlägg

Fridas Bakutmaning - december

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x