Kladdkaka med mjölkchoklad- och pepparkaksfrosting. Med fräschören från färskosten som är i frostingen blir denna kaka en riktig succékaka. Enkel att baka, kalasfin och ljuvligt god.
Jag tycker att denna kaka ser så elegant och lyxig ut. När du serverar denna så kommer gästerna att wow’a över att kakan är så fin. HUR har du gjort denna fantastiska kladdkaka? – Hemligheten är att det är busenkelt.. 🙂
En bra rund tyll är absolut att rekommendera. MEN det fungerar precis lika bra utan tyll, dock kan resultatet då bli att variera utseendemässigt. Och är det så att ni kanske inte har varken tyll eller spritspåse så kan ni använda en spatel eller baksidan av en sked för att breda ut frostingen.
Kladdkaka med Pepparkaksfrosting, 10 bitar:
Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
2 dl vetemjöl
Ingredienser Frosting:
150 g philadelphiaost
2 tsk pepparkakskrydda
150 g mjölkchoklad
Garnering:
riven choklad
flingsalt
kakao
pepparkakskrydda
Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform (1.5 l) med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ihop en tjock smet och arbeta till sist ner smöret.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt sedan svalna. Vispa upp färskost med pepparkakskrydda med elvisp i 3-4 minuter – till ett riktigt fluff. Tillsätt sedan den smälta chokladen och rör ihop tills allt blandats väl.
Spritsa eller bred frostingen på kakan och toppa med lite riven choklad, salt, kakao och pepparkakskrydda.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Fler recept på Kladdkaka:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Låter supergod! Om man vill göra kakan dagen innan den ska serveras, är det då bäst att vänta att ta på frostingen? Eller kan man göra klart kakan med frostingen på och äta den dagen efter? Tack för en bra blogg!! //Sara.
Svar ja! Det blir allra bäst att vänta. Så gör klart kakan när som helst (den kan även frysas) och så svänga ihop frostingen innan servering!! Kram
Kan man ersätta muscovadosocker med antingen ner strösocker eller farinsocker? 🙂
Älskar dina recept! Kram
Absolut! Båda de som du skrev funkar! Tack snälla du!! Kram
Hejsan, tror du att denna frosting hade funkat på dina “McDonalds chokladmuffins”? Vill gärna ha kvar julkänslan och smaken av pepparkaka..
Kramis <3
Det tror jag absolut!! Kram goding! <3
Låter sååå gott! Men funderar på om man kan göra “frostingen” och låta den stå i kylskåp över natten? Och sen dekorera tårtan dagen efter?
Frostingen blir ganska hård om den står länge i kylskåp, dessvärre. Så jag skulle rekommendera att göra frostingen innan servering! Kram
Hej Frida! Vad använder du för tyll? Vet du hur stor den är? Kram!
Hej! Min tyll är 14 mm. Kram!
Tack för fantastiska recept! Tänkte göra detta i helgen. Använder du mörkt el ljust muscovadosocker?