Julbak, Mjuka kakor

Mjuk Pepparkaka

Mjuk pepparkaka. En underbart god sockerkaka med pepparkakskryddor. Denna mjuka kaka är enkel att baka och en given kaka på gottebordet i jul.

Mjuk pepparkakaJag har valt att ha i lite vanilj i min mjuka pepparkaka för att få en rundare smak. Det blir ljuvligt gott. Och till skillnad från många andra pepparkakor så innehåller denna inga lingon. Det har jag skippat helt och tänker att det kan serveras bredvid med en klick lättvispad grädde om så önskas. Och grädden som är stansard i mjuk pepparkaka har jag ersatt med filmjölk, det för att ge kakan en fräschör.

Mjuk Pepparkaka, 8-10 bitar:

Ingredienser:
50 g smör
1 msk pepparkakskryddor
1.5 dl strösocker
1 ägg
1 dl filmjölk
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner pepparkakskryddorna.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över lite extra pepparkakskryddor.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Låt svalna innan du skär i kakan.

Mjuk pepparkakaHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bahar
Bahar
6 years ago

Kan man ha mjölk istället för filmjölk

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bahar
6 years ago

Vanlig mjölk funkar! Kram 🙂

Mikkaela
Mikkaela
6 years ago

Ser fantastisk ut

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mikkaela
6 years ago

Den är verkligen SÅ god! 🙂

Johanna
Johanna
6 years ago

Har lärt mig av min mormor att använda sur grädde (! kan låta äckligt men nej)som man råkat glömma i kylen till att göra mjuk pepparkaka, det har väl ungefär samma funktion som filmjölk då, + smart sätt att ta vara på något man annars skulle slänga 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
6 years ago

Underbart tips! Som du säger, det borde bli ungefär samma syra som med filmjölk! Tack snälla för tipset. Kram på dig! <3

Line
Line
6 years ago

Gjorde saffranssnittarna till tjejens julmarknad. Det slutade med att jag gjorde tre satser för familjen blev helt galen i dem!! Enkelt, lätt och svingott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Line
6 years ago

Vad roligt att höra! De är verkligen ljuvliga!! Kram på dig!

Maja
Maja
5 years ago

Hur gör man så att man får lika fin färg på kakan som du fick?

Sabina
Sabina
5 years ago

Vad använde du för form när du bakade den?

Emma
Emma
5 years ago

Kan man ha vegansk soya naturell yoghurt istället för filmjölk? 🙂

Josefin
Josefin
4 years ago

Ska ägg och socker vispas för hand eller med elvisp? 🙂

Josefin
Josefin
4 years ago

Vad för typ av form använde du när du bakade? Kan man använda sockerkaksform? 🙂

Eva Yllö
Eva Yllö
4 years ago

Hej Frida!
Har du över /undervärme eller varmluft när du gör dina mjuka kakor?
Tacksam för svar. Mvh Eva

Knäckstrutar Knäckklubbor

Nästa inlägg

Knäckstrutar

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x