Vardag

Jag började brinna

God morgon mina vänner, hur mår ni?

YorkshireterrierJag ligger faktiskt i sängen fortfarande. Har inte fått mycket sömn i natt och tidigt i morse när jag äntligen kände att jag höll på att somna ordentligt så skulle Zoe busa. Och när hon är pigg så går det undan. Då är det OMÖJLIGT att försöka få henne att sova. Så vi busar lite i sängen ännu. Jag är ganska mör i kroppen idag. För igår så brann jag. Det låter galet, och det var galet.

Jag stod i köket och skulle fota min Pepparkakspaj. Jag lutade mig bakåt så långt jag kunde över köksbänken för att få till en bra bild på pajen som låg på fotobordet. Men det jag inge tänkte på var att ett blockljus stod och brann så fint på köksbänken. Så jag lutade mig bakåt över lågan på ljuset och hör plötsligt hur det börjar fräsa och spraka bakom mig. Jag känner doften av bränt hår och får snabbt stopp på elden i håret. Vad jag däremot inte kände förrän ett tag efter var att skjortan också brann. Jag såg när jag kom in i badrummet för att tvätta håret att skjortan brann på ryggen. Snabbt försökte jag i panik släcka elden med en blöt handduk. Det funkade men jag var lite för sen.

Igår såg det ut såhär. Idag har jag ett förband på då det varar och svider som bara den. Det gör så ont. SÅ ONT. 

MEN jag är ändå tacksam över att det inte blev värre. För med tanke på hur allt gick till så hade det kunnat sluta riktigt illa. Men nu är det slut på levande ljus när jag arbetar. Anledningen till varför det stod där var för att jag precis innan hade spelat in en Youtubefilm. Onödigt vetande för er kanske men jag vill mest flika in att ni måste vara försiktiga med alla levande ljus nu i vinter, och framför allt i jul.

Nu ska jag kliva upp och äta lite frukost innan jag hämtar upp pappa och kör in till Visby. Pappa ska på AA-möte och jag passar på att luncha med min man. Känner för pizza idag. Sedan blir resten av dagen lugn och stillsam. Kram på er, ha en fin onsdag. ❤️

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annie
Annie
6 years ago

Men fy vad läskigt! Krya på dig! När jag brände mig (dock inte sådär mycket så vet inte alls om det funkar om det är ”öppet”) var att ha på smör. Fett ska tydligen vara bra, men som sagt jag hade ”bara” blåsor. Ta hand om dig!

Mia
Mia
6 years ago

Men USCH och fy, hemskt och brännskador som gör SÅ ont även fast det bara är ett litet litet märke. Men, dom du skriver, usch så mycket värre det hade kunnat sluta… Ha en fin dag, vilket det låter som att du kommer ha. Kramar från Karlstad

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mia
6 years ago

Tack snälla du. Vad du är fin <3

Lotta
Lotta
6 years ago

Så hemskt! Tur ändå att det inte blev värre, fast det var ju illa nog det här! Hur går det att ha kläder på samt köra bil? Då måste du ju luta dig tillbaka på stolen.
Har du gått till doktorn/vårdcentralen? Kanske skulle vara bra.
Ta hand om dig nu! Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Ja, verkligen tur! Det funkar. Jag har förband på såret och sedan ett tight linne mot som trycker hela tiden istället för att ”komma åt ibland”. Sedan har jag en tjock dunjacka på mig när jag kör bil. Jag tar mig i alla fall dit jag behöver. Kram goa du <3

Marika
Marika
6 years ago

Hej Frida. Tur att det gick bra ändå. Tips, om du smörjer såret med aloe vera, så minskas smärtan och du slipper blåsor och ärrbildning. Sköt om dig nu. Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marika
6 years ago

Tack snälla! Jag smörjer och smörjer med aloe vera. Skulle inte klara mig utan det!! Kram <3

Lotta
Lotta
6 years ago

Oj, jag hoppas du har varit hos läkare eller ringt 1177. Har fått lära mig att en brännskada som är större än en femkrona ska undersökas av läkare.
Men tur att det gick så bra som det gjorde, krya på dig ❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Jag pratade med 1177. Tack snälla för din omtanke. <3

Anna
Anna
6 years ago

Man ska inte ha smör på en brännskada, man stänger då inne värmen med fettet och det är ju det motsatta vad man vill uppnå.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
6 years ago

Jag hade kylbalsam hemma som jag smörjde med.

Linnéa
Linnéa
6 years ago

Men hjälp vad läskigt och hemskt!! Får kalla kårar bara av att läsa om det och tänker på vad som kunde ha hänt..! Vilken tur i oturen. Brännskador är absolut värsta smärtan. Tänker ofta på hur fruktansvärt det måste vara med större brännskador när det gör väldigt ont bara av attbränna sig minilite på ugnen.
Var rädd om dig!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnéa
6 years ago

Ja, det är verkligen hemskt! Usch!! Tack snälla <3

Pepparkakspaj

Nästa inlägg

Pepparkakspaj med knäck och chokladfudge

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x