Enkel och god Pannacotta med smak av Skumtomtar. Endast två ingredienser krävs för att göra denna ljuvliga dessert.
Detta var den godaste Pannacottan jag smakat. Den smakar som en len mjukglass med smak av jordgubb/tutti frutti. Gott så att jag smäller av. Äntligen kan jag också äta skumtomtar i jul (gillar inte skumgods annars). Du gör denna Skumtomtepannacotta på endast två ingredienser.. Superenkelt & Supergott!
Skumtomtepannacotta, 8 små glas
Ingredienser:
4.5 dl vispgrädde
100 g skumtomtar
Gör så här:
Värm grädden i en kastrull på medelhög värme. När grädden blivit riktigt varm så lägger du i skumtomtarna och rör om tills de smält helt.
Häll sedan upp pannacottan i små glas (eller burkar) och låt stå i kylskåp tills den stelnat, minst 2 h.
*Ett tips är att klippa tomtarna i småbitar, då smälter de fortare.
Häll upp pannacottan i små glasburkar med lock och ge bort till någon du håller kär.
Lycka till! Kram ♥
Hej! Detta låter ju helt gudomligt! Undrar bara om det är så att man inte behöver gelatin pga att det är gelatin i godisarna?
Precis så är det! Kram
Ser sjukt gott ut! Ska prova någon dag 😀
Hej! Ser supergott ut, detta ska jag testa! Men undrar var du köpt de små urgulliga burkarna?
Mvh Sofia
Vad roligt! De är köpta på TGR. De är superfina! Kram
Låter jättesmarrigt. Kan man göra dem ett par dagar i förväg? Och sätta i tomtarna. Den kanske blir för mjuka då? Tänkte även sätta i en liten lingonkvist!
Du kan göra denna 2 dagar i 2 dagar i förväg, och äta på den 3e dagen. Inte så mycket längre än så! Tomtarna blir inte mjuka 🙂
ååh ser otroligt gott ut!! tänker på en grej, om jag ska bjuda på dem på juldagsbrunch, kan jag då göra dem dagen innan julafton eller är det bästa att göra dem på julaftonskväll?
mysig blogg detta, får så mycket inspiration!
kram
Hej! Du kan göra dem dagen innan julafton så länge du inte gör på ”gammal” grädde 🙂 Tack snälla du! Kram! <3
Hej! En kanske dum fråga men behöver man inget gelesocker eller gelatinblad till pannacottan?
Hej! Svar nej! Godiset innehåller gelatin 🙂
Så himla god! Testade denna förra julen och ska göra den nu igen på adventsmiddagen nästa helg❤️