Julbak, Pannacotta

Skumtomtepannacotta

Enkel och god Pannacotta med smak av Skumtomtar. Endast två ingredienser krävs för att göra denna ljuvliga dessert.

SkumtomtepannacottaDetta var den godaste Pannacottan jag smakat. Den smakar som en len mjukglass med smak av jordgubb/tutti frutti. Gott så att jag smäller av. Äntligen kan jag också äta skumtomtar i jul (gillar inte skumgods annars). Du gör denna Skumtomtepannacotta på endast två ingredienser.. Superenkelt & Supergott!

Skumtomtepannacotta

Skumtomtepannacotta, 8 små glas

Ingredienser:
4.5 dl vispgrädde
100 g skumtomtar

Gör så här:
Värm grädden i en kastrull på medelhög värme. När grädden blivit riktigt varm så lägger du i skumtomtarna och rör om tills de smält helt.
Häll sedan upp pannacottan i små glas (eller burkar) och låt stå i kylskåp tills den stelnat, minst 2 h.
*Ett tips är att klippa tomtarna i småbitar, då smälter de fortare. 

skumtomtepannacottaHäll upp pannacottan i små glasburkar med lock och ge bort till någon du håller kär.
Lycka till! Kram ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nathalie
Nathalie
6 years ago

Hej! Detta låter ju helt gudomligt! Undrar bara om det är så att man inte behöver gelatin pga att det är gelatin i godisarna?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nathalie
6 years ago

Precis så är det! Kram

Diana Vinqvist
6 years ago

Ser sjukt gott ut! Ska prova någon dag 😀

Sofia
Sofia
6 years ago

Hej! Ser supergott ut, detta ska jag testa! Men undrar var du köpt de små urgulliga burkarna?

Mvh Sofia

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
6 years ago

Vad roligt! De är köpta på TGR. De är superfina! Kram

Carin Nilsson
Carin Nilsson
6 years ago

Låter jättesmarrigt. Kan man göra dem ett par dagar i förväg? Och sätta i tomtarna. Den kanske blir för mjuka då? Tänkte även sätta i en liten lingonkvist!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Carin Nilsson
6 years ago

Du kan göra denna 2 dagar i 2 dagar i förväg, och äta på den 3e dagen. Inte så mycket längre än så! Tomtarna blir inte mjuka 🙂

Liss
6 years ago

ååh ser otroligt gott ut!! tänker på en grej, om jag ska bjuda på dem på juldagsbrunch, kan jag då göra dem dagen innan julafton eller är det bästa att göra dem på julaftonskväll?
mysig blogg detta, får så mycket inspiration!
kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Liss
6 years ago

Hej! Du kan göra dem dagen innan julafton så länge du inte gör på ”gammal” grädde 🙂 Tack snälla du! Kram! <3

Marie
Marie
6 years ago

Hej! En kanske dum fråga men behöver man inget gelesocker eller gelatinblad till pannacottan?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marie
6 years ago

Hej! Svar nej! Godiset innehåller gelatin 🙂

Stina
Stina
5 years ago

Så himla god! Testade denna förra julen och ska göra den nu igen på adventsmiddagen nästa helg❤️

Saftiga saffransbullar med vanilj

Nästa inlägg

Saffransbullar med Vanilj

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x