Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med Chokladfrosting och salt smörkola

En helt vanlig kladdkaka toppad med en len chokladfrosting och bitar av en seg smörkola. Lite flingsalt på det som balanserar och förhöjer smakerna och vips så har du en ljuvlig kalaskaka som älskas av såväl stora som små.
Kladdkaka med chokladfrosting och salt smörkolaJag valde att spritsa frostingen över kakan för att få en mer lyxkänsla. Att spritsa gör en stor skillnad! MEN det är absolut inget måste. Det går att använda en spatel och breda på frostingen.

Kladdkaka med chokladfrosting och salt smörkolaKombinationen kladdkaka, chokladfrosting, söt kola, salt, kladdigt, segt.. Jamen ni förstår. Himmelskt.

Kladdkaka med Chokladfrosting & salt smörkola, 8 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt

Ingredienser Frosting:
200 g choklad av valfri stort
200 g philadelphia
1 dl vispgrädde

+ smörkola i små bitar & lite flingsalt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan det smälta smöret. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Frosting: Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna en aning.
Vispa upp philadelphiaost tillsammans med vispgrädde till ett fast fluff. Rör sedan ner den smälta chokladen. Spritsa eller bred frostingen på kladdkakakan, toppa sedan med smörkola och flingsalt.

Kladdkaka med chokladfrosting och salt smörkolaHoppas att det ska smaka. Kram ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hälsobak
6 years ago

Ser ju galet gott ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hälsobak
6 years ago

Supersmarrig!!

Marin
Marin
6 years ago

Åhh så fint men hur får man frostingen att bli så fin o toppig så dem inte smälter ner..

Tack snälla för tips
/marin

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marin
6 years ago

Hej! Denna frosting blir jättefin när den spritsas ut och den smälter inte ihop. Kram! <3

Åse
Åse
6 years ago

Hej!
Ska baka denna till tösens 15 årsdag imorgon MEN jag skulle ändå vilja veta vilken choklad du använde 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Åse
6 years ago

Hej! Vad roligt. Jag använde Marabou mjölkchoklad 🙂 Kram!

Julia
Julia
5 years ago

Tror du det funkar med center eller dumle på?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
5 years ago

Absolut! MUMS!!

Isabella
Isabella
5 years ago

Hej, så gott!
Vilken tyll använder du till denna?

Frida Skattberg

Nästa inlägg

Alla känslor på samma gång

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x