Vardag

Alla känslor på samma gång

Frida SkattbergHej på er, ni fina! Hoppas att ni mår bra.
Själv sitter jag här i soffan ikväll och försöker smälta lite av vad som hänt idag. Det började till och med igår eftermiddag när vår lilla Wille blev dålig. Jättedålig faktiskt. Men nya som vi är här på ön så hade vi ingen aning om vart vi skulle vända oss mitt i natten. Undra om det ens finns någon jourveterinär? Vi googlade som galningar men bestämde oss sedan för att vänta tills idag. Så i morse ringde jag en veterinär som innan jag ens hade hunnit förklara problemet för sade ”Kan du återkomma imorgon, vi har fullt idag”. EH? ”Okej, vår hund kan ligga här hemma och bli sämre och sämre så kan vi se om han lever imorgon” – så tänkte jag svara, men blev istället så chockad att jag inte fick ut ett endaste ord. Jag ringde vidare och vi fick en tid idag på förmiddagen hos en annan veterinär. Vi åkte dit och det visade sig väldigt snabbt att nästan hela hunden var inflammerad. Det började och slutade i munnen. Hela munnen, allt tandkött och många tandrötter var inflammerade. SÅ illa att de fick dra ut 6(!) tänder och vi nästan fick skämmas som hundägare. De gjorde ett större ingrepp på Wille och vi fick hämta honom några timmar senare. Nu ligger han här hemma och är jätteslö. Han som alltid annars är världens busigaste och mysigaste vill bara ligga för sig själv så långt ifrån oss som möjligt.

Grejen är såhär. Att jag är ledsen, besviken, skitarg och så maktlös! I slutet av juli månad så var vi inne med Wille på kliniken som jag ringde till idag (de som hade fullt). Och de gjorde då en munsanering på Wille som man ska göra ibland då denna ras är känd för att få tandsten. De fick då dra ut två tänder på honom som inte alls var så bra, och så tog de bort tandsten. MEN vet ni vad de inte gjorde? Berättade för oss att han hade en inflammation i HELA munnen. De berättade heller inte att många fler tänder var väldigt illa däran. Och inte heller fick vi veta att Wille borde få äta antibiotika. För att så var fallet. Redan i juli månad måste han ha haft denna inflammation, det kunde de se idag – att detta hade suttit i länge. Veterinären idag fick en chock när vi berättade att vi för tre månader sedan gjort en munsanering på Wille. Han trodde inte på oss över huvud taget. Så idag åkte vi till den kliniken han var på sist och försöker tala lite med dem, vi sade att vi kände oss totalt lurade. När vi pratat till punkt så blev vi totalt idiotförklarade och till svar fick vi höra att vissa hundar får inflammation i munnen och måste dra ut tänder VAR TREDJE månad?! Varför sade hon så? Det förstår ju vem som helst att ingen hund ska behöva göra! Imorgon ska jag åka in och tala med chefen på kliniken. För såhär får det inte gå till. Tänk att Wille hade kunnat må jättebra och fått slippa smärta om de bara hade hjälpt oss med denna inflammation redan för tre månader sedan? Väldigt, väldigt få saker (som jag kan påverka) gör mig arg. Men detta gör mig rasande!

Får det gå till såhär? Överreagerar jag?

WilleIbland önskar jag att de kunde tala. Och berätta för oss om de har ont någonstans. Fy vad det är jobbigt när de blir sjuka! Nu ska jag stänga ner dator och telefon och sedan lägga mig i soffan med Wille och mysa hela kvällen.

Ha en fin kväll! Kram på er. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annie
Annie
6 years ago

Men fy tusan! Gud vad jag lider med er! Ens djur är ju ens små bebisar!
Hoppas att han repar sig fort nu och att ni iaf kan få någon sorts ursäkt (även om det inte rättfärdigar något!)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annie
6 years ago

Tack snälla du för din kommentar. <3

Anna
Anna
6 years ago

Du överreagerar INTE! Gå vidare och anmäl detta (kliniken) var vet jag inte men det måste finnas en instans för det. Dokumentera allt de säger. Stå på er och var starka.
Jag blir så ledsen när det sker sånt här, att djur (eller människor) får lida på grund av att en institution, som man litar på kan sin sak, misssköter sig. Kanske det finns fler som är i samma sits?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
6 years ago

Tack snälla för dina ord! Vi ska ta detta vidare då kliniken vi var på vägrar att se sin del i detta. Det är så himla tråkigt att de inte bara kan ta på sig skulden och säga att de VET att det har blivit fel. Nu blir det en jäkla massa tjafs och en lång omväg, men vi tar den. Vi kommer inte att ge oss! Och det värsta är att denna djurklinik tror jag är Visbys (och då även hela Gotlands) största. Det är den som ”alla” går till, den första som dyker upp på google osv. SÅ SÅ tråkigt! Och vidrigt hur de bara slingrar sig nu. 🙁 Kram fina du!

Lotta
Lotta
6 years ago

Anmäl!!! Var/hur vet jag inte, men anmäl iaf! Rena skandalen! Stackars vovve, och så jobbigt för er! Kramar

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Ja, vi ska göra det! Blir en lång väg att gå, men det är det banne mig värt!! Tack snälla du <3

Alma
Alma
6 years ago

Bevis på djurklinik som inte vill djuren väl! Hoppas Wille inte har för ont och att kliniken får sina fiskar varma!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alma
6 years ago

Tack snälla för din omtanke. Wille kommer att piggna på sig. Det är bara så hemskt att han har behövt genomlida detta!! 🙁 Kram!

Rebecka
Rebecka
6 years ago

Hej,
Har du testat Smådjurskliniken? De är bra!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecka
6 years ago

Det är de vi var hos.. Aldrig varit med om sämre, tyvärr!

Isabel
Isabel
6 years ago

Nej du överreagerar inte alls. Självklart ska dom stå till svars för vad dom gjort och nöj dig inte med svaret att den hundrasen är så och måste dra tänder var 3de månad. Det är det enda dom har att gömma sig bakom så tänk ut något smart att säga tillbaka om dom nu säger det, vilket dom säkert gör. Jag har inte själv hund eller vet något om hundar så jag har inget bra svar själv tyvärr. Men stå på dig och lycka till! <3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Isabel
6 years ago

Tack snälla för ditt meddelande! Vi kommer att kontakta konsumentombudsmannen på måndag och ta detta vidare. Kram till dig <3

Frida
Frida
6 years ago

Fy så illa behandlade av den kliniken. Så ska det inte gå till. Vår hund blev akut sjuk i helgen och har legat inlagd sen i måndags och är så glad för att vi varit bra bemötta under hela denna jobbiga oroliga tid. Äntligen är läget stabilt och inte livshotande. De upptäckte en ovanlig sjukdom och han ska nu medicineras varje dag resten av sitt liv. Känner igen känslan av maktlöshet och önskan om att de kunde berätta när de mår dåligt, då de kan gå och ”dölja” smärtan länge. Lycka till nu med lilla Wille.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
6 years ago

Men fy, vad ledsen jag blir! Jag kan tänka mig att ni har haft en jättejobbig tid. Vad skönt att det går åt rätt håll. Håller alla tummar för att det fortsätter så för er och att det fungerar bra med medicinen. Tack snälla, detsamma till er. Stor kram <3

Jennifer
Jennifer
6 years ago

Blev oxå helt överkörd av samma klinik när min katt hade en lös tand. Dom ville dra ut alla tänder på han men det ville inte jag. Då hotar dom mig att anmäla mig om jag inte går me på det. Så jag hade inget val. Han va pigg å glad innan. Fick ta bort honom 3 dagar efter operationen. Skulle JAG fått välja så skulle dom aldrig fått operera. Han va mitt allt! Kommer aldrig nånsin åka dit igen och inte till zooaffären som dom äger oxå. Om jag inte hade blivit hotad så skulle han kanske levt idag. Har hört väldigt mycket dåligt om dom.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jennifer
6 years ago

Men NEJ! Fy! Vad är det du skriver. Det gör mig så illa berörd! Det är inte klokt att du och din katt har fått vara med om detta och att han (förmodligen) på grund av de på smådjursklinken inte lever idag. Nu fick jag ännu mer horn i pannan. På måndag ska jag åka in till Konsumentombudsmannen och ta detta vidare, för såhär får det inte gå till. Tack snälla för att du delar dina erfarenheter. Jag beklagar det som hänt dig och skickar en stor kram. <3

Anna
Anna
6 years ago

Hej, spela in samtalen med kliniken på mobilen. Se bara till att både de och ni hörs. Då har ni ytterligare bevis på deras inkompetens. Kryakram till Wille ❤

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
6 years ago

Smart! Will do. Tack snälla! <3

Jeanette
6 years ago

Det där låter helt fruktansvärt! Så oproffsigt att inte informera er som ägare hur det låg till me allt.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jeanette
6 years ago

Jag håller med! Det är skamligt!! Kram till dig.

Kristina
Kristina
6 years ago

Detta va det värsta jag hört. Man vill ju sina djur det bästa. Bra att ni ringde vidare och ännu bättre är att du vågar konfronteras med den andra kliniken. Så får det verkligen INTE gå till. Så ingen överreaktion från din sida.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kristina
6 years ago

Precis så! Jag har idag ringt konsumentombudsmannen, så nu är detta i rullning och det känns jättebra. Tack för din omtanke! Kram <3

Nästa inlägg

Nyttig Hallonglass på 2 ingredienser

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x