Saftig saffranskaka som är ljuvlig till julens alla fikastunder. En kaka likt sockerkaka som får sin saftighet från filmjölken.
Med lite pärlsocker på så påminner denna kaka om smarriga Saffransbullar. Så gott.
Saftig Saffranskaka, 8 bitar:
Ingredienser:
85 g smör
0.5 g saffran
1 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl filmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
+ Pärlsocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner saffran. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet. Häll upp i formen och strö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du tar bort formen.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hej Frida! ska nämligen göra muffins i helgen, eller ja cupcakes. har du något bra recept att tipsa om? Vill inte ha dem sådär torra som dem kan lyckas bli.. hjälp!!
tack på förhand. ❤
Hej! Jag har en del goda Cupcakesrecept här: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/category/cupcakes/ Kram <3
Hej!
Går denna att göra dagen innan man ska servera den?
Mvh
Agnes
Absolut! 🙂