Vegetarisk Köttfärssås med soja eller quorn blir snabbt en favoriträtt. Denna blir ljuvligt god och härligt mustig av en skvätt rödvin. Serveras gärna med pasta och en god parmesan.
Vegetarisk Köttfärssås, 4 port:
Ingredienser:
3 msk olivolja
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g färs – soja eller quorn
1 paprika
1 zucchini
2 morötter, grovrivna
400 g tomatkross
0.5 dl ketchup
2 dl vatten
2 dl rödvin, alt. rött matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
salt, peppar & chiliflakes efter smak
Gör så här:
Börja med att hacka alla rot- och grönsaker (utom morötterna som rivs grovt).
Hetta upp oljan i en gryta eller stor stekpanna och tillsätt sedan lök och vitlök, fräs tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan färsen och stek tills den är genomstekt.
Rör ner rot- och grönsaker och låt stekas ihop i ett par minuter. Sedan tillsätter du tomatkross, ketchup, vatten och rödvin. Rör ihop och lägg sedan i buljongtärningar. Krydda av med salt, peppar och chiliflakes efter smak. Låt sjuda under lock i minst 1 h.
Serveras gärna med kokt pasta och lite riven parmesan.