Ljusa Havrebollar, även kallade Kioskbollar är någonting som jag minns från min barndom. Det är en krämig boll med smak av vanilj och chokladpulver. Ljuvligt gott!
Jag har en liten hemlighet i mitt recept. Hemligheten är varm choklad. Många recept innehåller kaffe. Men jag tycker att det blir lite för likt en vanlig chokladboll i smaken om receptet innehåller kaffe. Så i detta recept är det varm choklad som gäller. Och det är den varma chokladen som gör Kioskbollarna så ljuvligt goda.
Kioskbollar, 20 st:
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
0.5 dl varm choklad, avsvalnad
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
1.5 dl florsocker
1 dl kokos
1 dl oboýpulver
1 nypa salt
+ 1.5 dl kokos att rulla i
Gör så här:
Ner med alla ingredienser (utom kokosen som de ska rullas i) i en matberedare.
Mixa ihop en krämig smet. Rulla sedan till lagom stora bollar och rulla sedan bollarna i kokos.
Här ser ni en film på mig när jag bakar dessa Kioskbollar.
Lycka till med era Kioskbollar! Stor kram. ♥
Hej!
Alma 4år har ett tips till dig! Ta ett glas med kokos i, lägg i bollarna och snurra/skaka glaset. Då går det mycket snabbare!
Nu ska vi baka havrebollar!
Alma och Kristine
Men oj ett sådant bra tips! Tusen tack till Alma, vad hon är duktig!! Lycka till med era havrebollar. Stor kram <3
Är det varm choklad gjord på mjölk och oboy? // Emelie