Kladdkakor och Brownies

Kanelbullekladdkaka

 

Kanelbullekladdkaka
Kanelbullekladdkaka. Alltså Kanelbulle och Kladdkaka i samma? Ja, det är fullt rimligt. Faktum är att denna Kanelbullekladdkaka är så god att klockorna stannar.

Skaparen till receptet av den allra första Kanelbullekladdkakan är min käre vän Sabina som driver bloggen Sweetandsimple. Det var hon som kom på hela idén med att göra en mashup av kanelbulle och kladdkaka, och på så vis kom denna ljuvliga kaka till. Så TACK Sabina för att du delat med dig av någonting som är så himmelskt gott. Här nedan kommer ett recept på en Kanelbullekladdkaka som är totalt inspirerad av Sabinas kladdis.

Kanelbullekladdkaka

    Ser ni så ljuvlig den ser ut? Jag har då inte smakat någonting godare på väldigt, väldigt länge.

Kanelbullekladdkaka, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl stösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 msk kanel
0.5 msk kardemumma
2 msk pärlsocker + kanel & kardemumma

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° och smöra en form med löstagbar kant, 18 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret och rör ihop. Arbeta sedan ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med pärlsocker och lite extra kanel samt kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanten.

KanelbullekladdkakaHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
6 years ago

Åh, vad gott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
6 years ago

Supergott!!

Antonia
Antonia
6 years ago

Den ser superfin ut! Blir den lika god om man gör den dagen innan servering?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Antonia
6 years ago

Svar ja! Om inte ännu godare 🙂

Michael
Michael
6 years ago

Jag skulle behövt stanna klockan minst 5 min tidigare för den blev inte kladdig. Tiden kanske varierar mellan varmluftsugn och traditionell.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Michael
6 years ago

Hejsan! Jag bakar aldrig i varmluftsugn, alltid vanlig över- och undervärme. Så det kan givetvis bero på det. Men det är även så att alla ugnar gräddar olika effektivt, så din ugn kanske är mer effektiv än min och därför behöver du antingen sänka gradantalet eller tiden. 🙂

Nanna
Nanna
6 years ago

Bakade den o den blev god o den blev torr med tyvärr. Tog ut den 5 min innan dessutom. Men jag hade en springform som till en tårtbotten så det var ju nätt o jämnt att smeten täckte. Så kanske mindre form så den blir högre o så kanske några grader lägre? Men smakerna var ju fantastiska så jag ska bara få kläm på hur jag ska få den kladdig med men sambon älskade den trots att den blev som en ”vanlig” kaka! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nanna
6 years ago

Jag bakar denna i en liten form, så det är nog precis som du säger – att din form var anledningen till att kakan blev torr. Mindre form eller 2x smet. Kram <3

Maja
Maja
6 years ago

Kan man fixa i ordning smeten kvällen innan och grädda morgonen efter? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maja
6 years ago

Det funkar! Kram

review
5 years ago

Hej,
gjorde denna igår men den blev för torr och inte alls god smak, följde beskrivningen här 🙁

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  review
5 years ago

Vad tråkigt! Förmodligen så är din ugn mer effektiv än min vilket betyder att den är varmare på samma gradantal. Prova att baka den på lite lägre värme nästa gång, alternativt dra ner på tiden. 🙂 Stor kram!

Fanny
Fanny
5 years ago

Hejhej. Är kardemumma en viktig del att ha med? Är lite lat o vill gärna baka på de rester som finns hemma haha
/Fanny

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Fanny
5 years ago

Hej! Jag gillar inte bullar utan kardemumma om jag får välja. Men det är absolut inget MÅSTE. Kram på dig! <3

Tilde
Tilde
5 years ago

Hej! Hade gärna velat göra denna idag när det ändå är kanelbullens dag, men har lite stressigt när jag kommer hem från skolan..
Hur lång tid tog det att göra denna?:)

Michaela
Michaela
Reply to  Tilde
5 years ago

Hej! Jag gjorde denna precis och att baka ihop den tog inte mer än max 15 min, nu är den i ugnen! 🙂

Zelal
Zelal
5 years ago

Hej, behöver man vispa ägg och socker lika pösigt som när man bakar sockerkaka? Eller räcker det med att bara vispa ihop det lite, så att det kan blandas? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Zelal
5 years ago

Hej! Bara röra ihop allt 🙂 Kram <3

Bakälskaren
Bakälskaren
4 years ago

Testade detta receptet och jag kollade även på videon på youtube och det är lite olika instruktioner, allt är likadant bara att i videon så lägger du i smöret sist så jag körde på det. Jag toppade kakan med Ballerinas Kanelbulle och alltså jag kan inte vara mer chockad än vad jag är nu, den smakade EXAKT som en riktig kanelbulle och den blev jätte kladdig

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bakälskaren
4 years ago

Vad roligt att höra! Jag gör på olika vis ibland, men det blir samma resultat oftast när det inte handlar om något mer avancerat bakverk. Kram! <3

Chokladfudgepaj

Nästa inlägg

Chokladfudgepaj

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x