No bake, Pajer

Chokladfudgepaj

Chokladfudgepaj
Det här receptet har jag tagit fram åt Lindt Choklad i ett samarbete med Smakbox på Instagram. Det var många månader sedan och jag fick tillåtelse (efter att jag snällt frågat) att dela receptet med er här på bloggen också vilket jag tycker är jätteroligt speciellt eftersom att jag blev SÅ himla nöjd med bilderna i detta jobb. Det här inlägget har alltså ingenting med samarbetet att göra.

Som ni tidigare redan har fått se både en och fem gånger är att jag fullkomligt älskar Chokladfudgepaj. Och första gången jag bakade en sådan var faktiskt för flera månader sedan, då i ett jobb som jag gjorde. Efter det är det en paj som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Och ni som har provat – ja ni förstår. Jag tänkte dela med mig av mitt allra första recept på denna ljuvliga paj idag. Hoppas att ni ska gilla den lika mycket som jag. 🙂

Chokladfudgepaj, 12 bitar:

Ingredienser pajskal:
150 g valfria småkakor (jag använde chocolate chip
110 g smör

Ingredienser chokladfudge:
1 burk kondenserad mjölk
300 g mörk choklad med hallon (Jag använde Lindt excellence raspberry intense)
2 msk smör

Gör så här:

  1. Börja med att göra pajskalet genom att krossa kakorna i en matberedare. Blanda sedan kaksmulorna med smält smör och rör ihop till en kladdig massa. Tryck sedan ut kakblandningen i en pajform, 24 cm och ställ sedan i frys eller kyl för att stelna i ca. 30 minuter.
  2. Chokladfudge: Smält chokladen över ett vattenbad i en stor skål. Rör sedan ner den kondenserade mjölken samt smöret och arbeta ihop en len fudge. Bred ut fudgen i pajskalet och ställ i kylskåpet i ca. 20 minuter så att den stelnar.
  3. Toppa med färska bär, choklad, maränger eller vad som önskas.

chokladfudgepajVisst blev bilderna fina? Jag älskar dem! Är stolt över detta recept och dessa bilder. Hoppas att ni ska gilla pajen. Kram ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
6 years ago

Vilken dröm!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
6 years ago

Ellerhur!!! 🙂

Ida
Ida
6 years ago

Ska smöret verkligen vara smält? Inte rumstemeprerat? Blev en väldigt lös botten som just nu står i kylen för att stelna till lite innan den går i pajformen, rinner som filmjölk nu ungefär. 🙂 För se hur det löser sig!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

Hej! Det ska vara smält 🙂 Kram!

Ida
Ida
6 years ago

En liten fråga till – ska det vara kondenserad mjölk (flytande och okokt liksom) eller dulce de leche? Chansade på dulce de leche för kändes som konsistensen blev bäst då, pajen smakade oavsett jättebra och blev väldigt uppskattat men kanske hade blivit annorlunda om man haft okokt kondenserad mjölk. 🙂 Tack!

Josefin
Josefin
6 years ago

Har samma problem med pajskalet. Får det inte att gå ihop. Ska man ta lite mer kakor?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
6 years ago

Hm, konstigt. Om det inte går ihop så är det kanske för många kakor? Smular det bara så kan du prova att tillsätta lite mer smör. Kram <3

Nästa inlägg

Idag är ingen vanlig dag

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x