Skaparen till receptet av den allra första Kanelbullekladdkakan är min käre vän Sabina som driver bloggen Sweetandsimple. Det var hon som kom på hela idén med att göra en mashup av kanelbulle och kladdkaka, och på så vis kom denna ljuvliga kaka till. Så TACK Sabina för att du delat med dig av någonting som är så himmelskt gott. Här nedan kommer ett recept på en Kanelbullekladdkaka som är totalt inspirerad av Sabinas kladdis.
Kanelbullekladdkaka, 8 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl stösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 msk kanel
0.5 msk kardemumma
2 msk pärlsocker + kanel & kardemumma
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° och smöra en form med löstagbar kant, 18 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret och rör ihop. Arbeta sedan ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med pärlsocker och lite extra kanel samt kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanten.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Åh, vad gott!
Supergott!!
Den ser superfin ut! Blir den lika god om man gör den dagen innan servering?
Svar ja! Om inte ännu godare 🙂
Jag skulle behövt stanna klockan minst 5 min tidigare för den blev inte kladdig. Tiden kanske varierar mellan varmluftsugn och traditionell.
Hejsan! Jag bakar aldrig i varmluftsugn, alltid vanlig över- och undervärme. Så det kan givetvis bero på det. Men det är även så att alla ugnar gräddar olika effektivt, så din ugn kanske är mer effektiv än min och därför behöver du antingen sänka gradantalet eller tiden. 🙂
Bakade den o den blev god o den blev torr med tyvärr. Tog ut den 5 min innan dessutom. Men jag hade en springform som till en tårtbotten så det var ju nätt o jämnt att smeten täckte. Så kanske mindre form så den blir högre o så kanske några grader lägre? Men smakerna var ju fantastiska så jag ska bara få kläm på hur jag ska få den kladdig med men sambon älskade den trots att den blev som en “vanlig” kaka! 🙂
Jag bakar denna i en liten form, så det är nog precis som du säger – att din form var anledningen till att kakan blev torr. Mindre form eller 2x smet. Kram <3
Kan man fixa i ordning smeten kvällen innan och grädda morgonen efter? 🙂
Det funkar! Kram
Hej,
gjorde denna igår men den blev för torr och inte alls god smak, följde beskrivningen här 🙁
Vad tråkigt! Förmodligen så är din ugn mer effektiv än min vilket betyder att den är varmare på samma gradantal. Prova att baka den på lite lägre värme nästa gång, alternativt dra ner på tiden. 🙂 Stor kram!
Hejhej. Är kardemumma en viktig del att ha med? Är lite lat o vill gärna baka på de rester som finns hemma haha
/Fanny
Hej! Jag gillar inte bullar utan kardemumma om jag får välja. Men det är absolut inget MÅSTE. Kram på dig! <3
Hej! Hade gärna velat göra denna idag när det ändå är kanelbullens dag, men har lite stressigt när jag kommer hem från skolan..
Hur lång tid tog det att göra denna?:)
Hej! Jag gjorde denna precis och att baka ihop den tog inte mer än max 15 min, nu är den i ugnen! 🙂
Hej, behöver man vispa ägg och socker lika pösigt som när man bakar sockerkaka? Eller räcker det med att bara vispa ihop det lite, så att det kan blandas? 🙂
Hej! Bara röra ihop allt 🙂 Kram <3
Testade detta receptet och jag kollade även på videon på youtube och det är lite olika instruktioner, allt är likadant bara att i videon så lägger du i smöret sist så jag körde på det. Jag toppade kakan med Ballerinas Kanelbulle och alltså jag kan inte vara mer chockad än vad jag är nu, den smakade EXAKT som en riktig kanelbulle och den blev jätte kladdig
Vad roligt att höra! Jag gör på olika vis ibland, men det blir samma resultat oftast när det inte handlar om något mer avancerat bakverk. Kram! <3