Äppelkaka i långpanna kan vara det bästa du kan baka i höst. Du får användning för många äpplen samtidigt som du kan bjuda in hela grannskapet på äppelkaka. Underbart!
Äppelkaka i långpanna, 20 bitar:
Ingredienser:
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
4 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
6-7 äpplen
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper.
- Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor.
- Häll smeten i långpannan och tryck ner äppelskivor. Toppa med lite kanel och kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar. Serveras gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Fler recept med äpple:
Kladdkaka med äpple och kola
Syrliga äppelremmar
Äppelchips
Gammeldags äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma
Hej,
Tack för al inspiration.
Nyfiken, du har ofta filmjölk när du bakar, får jag fråga varför?
Mvh Tine
Hej! Jag använder ofta filmjölk i sockerkakor och muffins just för att det gör dem oerhört saftiga och goda! 🙂 Kram!
Varför inga mått på långpannan? Det finns så många olika nuförtiden.
30×40 cm.
Kanske en du fråga.. men har du kanel och kardemumma i smeten och toppar med lite extra? Eller har du allt på toppen? 🙂
Finns inga dumma frågor! Dock var nog jag lite otydlig i inlägget. Jag har lite extra på toppen! Kram <3
Åh, äppelkaka! En favorit. Måste prövas!
Går dessa att frysa in? Tack för en underbar blogg med så många goda recpet ❤
Svar ja! 🙂 Tack själv snälla du!
Hej! När du skriver plåt med höga kanter, är det då den senaste plåten du menar? Eller fungerar de andra med lägre kant, eller vanlig ugnsplåt?