Pajer

No bake Chokladfudgepaj

no_bake_chokladfudgepaj9Denna paj blev väldigt god. Hallon och choklad är ju, som jag sagt tidigare, bästa smakkombon! Det är sedan gammalt.

no_bake_chokladfudgepaj4Denna paj tar inte alls lång tid att baka. Det är ett pajskal av digestivekex och smält smör. Sedan en chokladfudge som jag fyllt skalet med och till sist toppat med hallon och lite chokladbitar. Kan vara sommarens enklaste paj faktiskt. Godaste också kanske?

no_bake_chokladfudgepaj3

Sommarens godaste paj bakar du enkelt utan ugn. 

No bake chokladfudgepaj, 8 bitar:

  • 150 g digestivekex
  • 60 g smält smör
  • 200 g kondenserad, sötad mjölk
  • 200 g mörk choklad (jag använder marabou 200g-kaka)
  • 100 g hallon
  • 1 dl chokladbitar

Gör så här:

  1. Börja med att lägga digestivekex i en påse som du försluter. Kavla sedan kexen så att de smulas sönder helt. Smält smöret och rör ner smulorna. Häll ner blandningen i en pajform, 18cm, och tryck ut så att det packas ordentligt. Ställ i kylen 10 minuter.
  2. Smält chokladen och rör ner kondenserad mjölk. Rör ihop en slät fudge och bred sedan ut den i pajskalet.
  3. Tryck ner hallon och toppa med chokladbitar. Låt stå i kylskåp i minst 15 minuter. Tag ut en liten stund innan servering.

no_bake_chokladfudgepaj11Hoppas att det ska smaka. :-))

Fler tips på Pajrecept: 
Rabarbersmulpaj
Smulpaj med blåbär & citron
Snabb hallonsmulpaj
Jordgubbspaj
Key lime paj- klubbor
Strawtoffeepaj

 

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
3 years ago

Mums!
En fråga bara, ska mjölken vara som den är eller kokas? Om kokad, hur länge?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
3 years ago

Den ska inte kokas! Kram <3

Hanna
Hanna
3 years ago

Går denna paj bra att baka dagen innan servering? Tacksam för svar

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
3 years ago

Svar ja! Det går jättebra! 🙂

Christina
Christina
3 years ago

Vilken marabou 200g använder du? Vanlig mjölkchoklad eller mörk?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Christina
3 years ago

Mörk! 🙂

Petra
Petra
3 years ago

Hej.
Ser supergod ut!
Går den att frysa in?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Petra
3 years ago

Den går att frysa! Låt den tina sakta i rumstemperatur bara! Kram <3

Sofie
Sofie
3 years ago

Provade göra den här idag men chokladen blev aldrig krämig och den blir inte ”hård” i kylskåpet ens

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofie
3 years ago

Vad använde du för choklad? 🙂

Anna
Anna
3 years ago

Hej! Receptet får det att vattnas i munnen. Går det att ersätta mjölken? Funkar jordnötssmör eller kola, som har lite liknande konsistens tror du? Tack på förhand!

Julia
Julia
3 years ago

Hej, hur många gram var din burk kondenserad mjölk så alla är olika. Hur mycket ska man ha i receptet?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
3 years ago

200 g ska det vara i receptet, ska skriva till det! Kram <3

Juliet
Juliet
3 years ago

Min stelnade snabbt, på en gång nästan! 🙂 Men, lite svårt att breda ut fudgen då den stelnade så fort, använde Marabous mörka choklad. Blev lite platt och tråkig i en vanlig pajform med ”standardmått” men smaken var supergod 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Juliet
3 years ago

Ja, ibland stelnar min också jättefort. Vilket jag tycker är positivt då jag har världens sämsta tålamod.. 🙂 Jag förstår det, jag gör min i en 18 cm springform. Gillar lite högre kakor och pajer! Men tur att det smakade gott! Kram <3

Malin
Malin
3 years ago

Om man inte vet vad man ska göra med den återstående mängden kondenserad mjölk utan tänker använda hela burken ska man man då dubbla övriga ingredienser eller? Någon aning om hur stor form man skulle behöva använda för dubbel sats?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
3 years ago

Du kan använda en form som är allt mellan 20-30 cm. Det som blir är att kakan blir högre ju mindre form du har 🙂 Annars kan du göra fudge på sidan som du sedan skär i bitar och äter som godis. 🙂 Kram!

Sylvia Wiman
Sylvia Wiman
3 years ago

Kan jag f

å

Kan jag få själva receptet, tack. Utan reklam.

å

å

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sylvia Wiman
3 years ago

Hej! Vad menar du? Receptet ligger på denna sida.. 🙂 Kram!

Sylvia Wiman
Sylvia Wiman
3 years ago

Jag glömde skriva Chokladfudgepaj

Carolin
Carolin
3 years ago

Hur blir det om man använder den kondenserade mjölken som redan är choklad?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Carolin
3 years ago

Det är tyvärr inte samma sak som kondenserad mjölk.. 🙁 Kram!

Ebba
Ebba
3 years ago

Hej! Ska det vara kondenserad mjölk? Eller karamelliserad mjölk? Vad är egentligen skillnaden? Pajen ser så god ut, ska absolut baka den! Superhärlig blogg och Instagram har du, kramar!

Ebba H
Ebba H
3 years ago

Hej! Tänkte baka denna till ett kalas, men är inte en jätte älskare av mörk choklad, går det att använda mjölkchoklad istället???
Väldigt fina recept du har 🙂 🙂

Nästa inlägg

Glass till frukost

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x