Denna paj blev väldigt god. Hallon och choklad är ju, som jag sagt tidigare, bästa smakkombon! Det är sedan gammalt.
Denna paj tar inte alls lång tid att baka. Det är ett pajskal av digestivekex och smält smör. Sedan en chokladfudge som jag fyllt skalet med och till sist toppat med hallon och lite chokladbitar. Kan vara sommarens enklaste paj faktiskt. Godaste också kanske?
Sommarens godaste paj bakar du enkelt utan ugn.
No bake chokladfudgepaj, 8 bitar:
- 150 g digestivekex
- 60 g smält smör
- 200 g kondenserad, sötad mjölk
- 200 g mörk choklad (jag använder marabou 200g-kaka)
- 100 g hallon
- 1 dl chokladbitar
Gör så här:
- Börja med att lägga digestivekex i en påse som du försluter. Kavla sedan kexen så att de smulas sönder helt. Smält smöret och rör ner smulorna. Häll ner blandningen i en pajform, 18cm, och tryck ut så att det packas ordentligt. Ställ i kylen 10 minuter.
- Smält chokladen och rör ner kondenserad mjölk. Rör ihop en slät fudge och bred sedan ut den i pajskalet.
- Tryck ner hallon och toppa med chokladbitar. Låt stå i kylskåp i minst 15 minuter. Tag ut en liten stund innan servering.
Hoppas att det ska smaka. :-))
Fler tips på Pajrecept:
Rabarbersmulpaj
Smulpaj med blåbär & citron
Snabb hallonsmulpaj
Jordgubbspaj
Key lime paj- klubbor
Strawtoffeepaj
Mums!
En fråga bara, ska mjölken vara som den är eller kokas? Om kokad, hur länge?
Den ska inte kokas! Kram <3
Går denna paj bra att baka dagen innan servering? Tacksam för svar
Svar ja! Det går jättebra! 🙂
Vilken marabou 200g använder du? Vanlig mjölkchoklad eller mörk?
Mörk! 🙂
Hej.
Ser supergod ut!
Går den att frysa in?
Den går att frysa! Låt den tina sakta i rumstemperatur bara! Kram <3
Provade göra den här idag men chokladen blev aldrig krämig och den blir inte “hård” i kylskåpet ens
Vad använde du för choklad? 🙂
Hej! Receptet får det att vattnas i munnen. Går det att ersätta mjölken? Funkar jordnötssmör eller kola, som har lite liknande konsistens tror du? Tack på förhand!
Hej, hur många gram var din burk kondenserad mjölk så alla är olika. Hur mycket ska man ha i receptet?
200 g ska det vara i receptet, ska skriva till det! Kram <3
Min stelnade snabbt, på en gång nästan! 🙂 Men, lite svårt att breda ut fudgen då den stelnade så fort, använde Marabous mörka choklad. Blev lite platt och tråkig i en vanlig pajform med “standardmått” men smaken var supergod 🙂
Ja, ibland stelnar min också jättefort. Vilket jag tycker är positivt då jag har världens sämsta tålamod.. 🙂 Jag förstår det, jag gör min i en 18 cm springform. Gillar lite högre kakor och pajer! Men tur att det smakade gott! Kram <3
Om man inte vet vad man ska göra med den återstående mängden kondenserad mjölk utan tänker använda hela burken ska man man då dubbla övriga ingredienser eller? Någon aning om hur stor form man skulle behöva använda för dubbel sats?
Du kan använda en form som är allt mellan 20-30 cm. Det som blir är att kakan blir högre ju mindre form du har 🙂 Annars kan du göra fudge på sidan som du sedan skär i bitar och äter som godis. 🙂 Kram!
Kan jag f
å
Kan jag få själva receptet, tack. Utan reklam.
å
å
Hej! Vad menar du? Receptet ligger på denna sida.. 🙂 Kram!
Jag glömde skriva Chokladfudgepaj
Hur blir det om man använder den kondenserade mjölken som redan är choklad?
Det är tyvärr inte samma sak som kondenserad mjölk.. 🙁 Kram!
Hej! Ska det vara kondenserad mjölk? Eller karamelliserad mjölk? Vad är egentligen skillnaden? Pajen ser så god ut, ska absolut baka den! Superhärlig blogg och Instagram har du, kramar!
Hej! Tänkte baka denna till ett kalas, men är inte en jätte älskare av mörk choklad, går det att använda mjölkchoklad istället???
Väldigt fina recept du har 🙂 🙂