Choklad, Muffins

Chokladmuffins med Choklbollsgömma

Chokladmuffins_chokladbollsgomma6Jag har bakat dessa muffins av samma recept som mina Mc’Donalds-muffins. De är mina favoritmuffins när det kommer till Chokladmuffins. Och sedan har jag använt samma recept på chokladbollarna som till min Chokladbollstårta. Vi åt inte upp hela tårtan (knappt en tredjedel) så jag har tagit tillvara på hela och därmed skapat nya härliga recept. Älskar det! Att kunna ta tillvara en kaka för att baka något annat. Win win.

Chokladmuffins_chokladbollsgomma3Jag fyllde formarna till hälften och tryckte sedan ner en chokladboll i varje. Sedan täckte jag dem med mer muffinssmet och toppade med chokladbitar innan gräddning. Blev ljuvligt gott. Det som var så bra var att chokladbollarna var så pass kalla att de inte hann bli smetiga i muffinsen. De behöll formen men var supermjuka när jag sedan tog en tugga av muffinsen. Precis som jag ville ha det.

Chokladmuffins_chokladbollsgomma14Nu syns inte chokladbollen särskilt bra då det är brunt med brunt med brunt.. Men i alla fall så är där en gömma av en Chokladboll i muffinsen.

Chokladmuffins_chokladbollsgomma13Ser ni? I mitten.. Mums!

Chokladmuffins med chokladbollsgömma, 12 st:

  • 5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1.5 dl Kakao
  • 1 krm Salt
  • 130 g smält Smör
  • 1.75 dl Filmjölk
  • 2 dl Strösocker
  • 2 Ägg
  • 150 g hackad Mörk Choklad 70%
  • 12 chokladbollar

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar, ställ åt sidan.
  2.  Hacka sedan chokladen ganska grovt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
  4. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en annan (strörre) skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 100 g av den hackade chokladen.
  5. Fyll hälften av formarna med smet (alla formar men 50% av formen) och tryck sedan ner en chokladboll i varje. Fyll sedan på med resterande smet och strö till sist på den sista chokladen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.

*Varje muffinsform kommer att vara fyllt till kanten, men om du har gjort smeten på rätt sätt så kommer det inte att svämma över. 

Chokladmuffins_chokladbollsgomma8Hoppas att det ska smaka. ♥

Fler recept på muffins:

Fler recept på Muffins:
Saftiga citronmuffins
Chokladmuffins
Kärleksmusmuffins
Kanelbullemuffins
Chocolate chip muffins
Kladdkakemuffins med nutellagömma

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica
Jessica
5 years ago

Kan man hoppa över filmjölken eller byta ut den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jessica
5 years ago

Byt ut den! Mot t.ex naturell yoghurt eller gräddfil 🙂 Kram!

Nästa inlägg

God kväll

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x