Kladdkakor och Brownies

Ljuvliga Brownies med salt kola

brownie_med_salt_kola2Kolla, vilken härlig Brownie. Den är verkligen SÅ galet god. Och så enkel att baka också, vilket jag vet att ni uppskattar lika mycket som jag. Speciellt nu i sommar när det är alldeles för varmt för att stå inne i köket och baka.. 🙂

brownie_med_salt_kola4Det blir som små gömmor av salt kola i denna Brownie, och jag har då inte märkt att någon som smakat denna har blivit besviken av kolagömmorna..

Brownie med salt kola, 20 bitar:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1 msk flingsalt

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×30 med bakplåtspapper.
  2. Smält ihop smör och strösocker i en kastrull på medelhög värme.
  3. Rör upp äggen lätt i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen. Rör sedan ner resterande ingredienser, utom karamelliserad mjölk och salt.  Arbeta ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
  4. Blanda karamelliserad mjölk med hälften av saltet. Klicka ut kolan över smeten och rör om slarvigt med en sked. Strö sedan över resterande salt.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag sedan ut och låt svalna innan du skär den i bitar.
brownie_med_salt_kola7Hoppas att det ska smaka! 

Tack snälla ni förresten, för att kärlek jag fick igår för min youtubefilm. Nästa film kommer upp redan imorgon! Så glöm inte att prenumerera på min Youtubekanal. Stor kram ♥
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heléne
Heléne
3 years ago

Receptet är alltså inte till en sådan vanlig plåt/långpanna som du har på bilden?
Hur stor sats gör du till en vanlig långpanna? (Alt. var hittar man så små bakformar som 20 x 20 cm?)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Heléne
3 years ago

Jag har vikt bakplåtspapperet så att det blev ca 20×20, inte exakt men ungefär. Så, jag har sällan former i de mått jag bakar efter, utan viker bara till pappret i en vanlig form! 🙂 Kram <3

Emelie
Emelie
3 years ago

Den karamelliserade mjölken, häller du den direkt från burken eller kokar du den först?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emelie
3 years ago

Karamelliserad mjölk är redan karamelliserad (kokad) när du köper den. Köper du däremot Kondenserad mjölk så ska den kokas till en kola innan! 🙂 Kram <3

Ann-Louise
Ann-Louise
2 years ago

Hej hej! Tänkte göra denna kaka imorgon men har en fundering. Står att man ska röra upp äggen lite lätt, innebär det då att man inte vispa? Tacksam för svar!

Nästa inlägg

Picknicktips

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x