Kolla, vilken härlig Brownie. Den är verkligen SÅ galet god. Och så enkel att baka också, vilket jag vet att ni uppskattar lika mycket som jag. Speciellt nu i sommar när det är alldeles för varmt för att stå inne i köket och baka.. 🙂
Det blir som små gömmor av salt kola i denna Brownie, och jag har då inte märkt att någon som smakat denna har blivit besviken av kolagömmorna..
Brownie med salt kola, 20 bitar:
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 1 msk flingsalt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×30 med bakplåtspapper.
- Smält ihop smör och strösocker i en kastrull på medelhög värme.
- Rör upp äggen lätt i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen. Rör sedan ner resterande ingredienser, utom karamelliserad mjölk och salt. Arbeta ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
- Blanda karamelliserad mjölk med hälften av saltet. Klicka ut kolan över smeten och rör om slarvigt med en sked. Strö sedan över resterande salt.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag sedan ut och låt svalna innan du skär den i bitar.
Hoppas att det ska smaka! Tack snälla ni förresten, för att kärlek jag fick igår för min youtubefilm. Nästa film kommer upp redan imorgon! Så glöm inte att prenumerera på min Youtubekanal. Stor kram ♥
Receptet är alltså inte till en sådan vanlig plåt/långpanna som du har på bilden?
Hur stor sats gör du till en vanlig långpanna? (Alt. var hittar man så små bakformar som 20 x 20 cm?)
Jag har vikt bakplåtspapperet så att det blev ca 20×20, inte exakt men ungefär. Så, jag har sällan former i de mått jag bakar efter, utan viker bara till pappret i en vanlig form! 🙂 Kram <3
Den karamelliserade mjölken, häller du den direkt från burken eller kokar du den först?
Karamelliserad mjölk är redan karamelliserad (kokad) när du köper den. Köper du däremot Kondenserad mjölk så ska den kokas till en kola innan! 🙂 Kram <3
Hej hej! Tänkte göra denna kaka imorgon men har en fundering. Står att man ska röra upp äggen lite lätt, innebär det då att man inte vispa? Tacksam för svar!