Denna pastarätten är en av mina absoluta favoriträtter. Den är enkel att tillaga på knappt 20 minuter, smakerna blir ljuvliga och det är en bra rätt att äta en varm sommardag när du varken har tid eller ork till att laga någonting komplicerat.
På med lite salt, peppar, olja och (mycket) riven parmesan så är du hemma.
Pasta med ugnsrostade tomater och basilika, 4 port:
- Pasta för 4
- 650 g körsbärstomater
- 3-4 vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- salt & svartpeppar
- ett gäng basilikablad
- parmesan
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 225°C och olja in en plåt med olivolja, strö sedan över salt och peppar. Lägg på tomaterna och krossade vitlöksklyftor (jag krossar dem med undersidan av ett glas). Rosta mitt i ugnen tills de blivit alldeles mjuka, rör om ett par gånger under tiden.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, salta vattnet väl.
- Tag ut plåten när pastan är klar och mosa tomaterna en aning, tillsätt sedan pastan och ringla över resten av olivoljan, rör om ordentligt.
- Toppa med salt, peppar, parmesan och lite basilika. Serveras direkt
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hej! Hur lång tid skulle du säga att vitlöken behöver va i ugnen?
Tack för en härlig blogg!
Jag har vitlöken och tomaterna i ugnen tills pastan är klar. Ca 10 minuter från att vattnet börjar koka tills pastan är klar. 🙂 Kram! <3