Mat

Pasta med ugnsrostade tomater och basilika

Pasta med ugnsrostade tomater och basilika Denna pastarätten är en av mina absoluta favoriträtter. Den är enkel att tillaga på knappt 20 minuter, smakerna blir ljuvliga och det är en bra rätt att äta en varm sommardag när du varken har tid eller ork till att laga någonting komplicerat.

Pasta med ugnsrostade tomater och basilika
På med lite salt, peppar, olja och (mycket) riven parmesan så är du hemma.

Pasta med ugnsrostade tomater och basilika, 4 port:

  • Pasta för 4
  • 650 g körsbärstomater
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • salt & svartpeppar
  • ett gäng basilikablad
  • parmesan

Gör så här: 

  1. Börja med att sätta ugnen på 225°C och olja in en plåt med olivolja, strö sedan över salt och peppar. Lägg på tomaterna och krossade vitlöksklyftor (jag krossar dem med undersidan av ett glas). Rosta mitt i ugnen tills de blivit alldeles mjuka, rör om ett par gånger under tiden.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, salta vattnet väl.
  3. Tag ut plåten när pastan är klar och mosa tomaterna en aning, tillsätt sedan pastan och ringla över resten av olivoljan, rör om ordentligt.
  4. Toppa med salt, peppar, parmesan och lite basilika. Serveras direkt
Pasta med ugnsrostade tomater och basilika Hoppas att det ska smaka. ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
6 years ago

Hej! Hur lång tid skulle du säga att vitlöken behöver va i ugnen?

Tack för en härlig blogg!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
6 years ago

Jag har vitlöken och tomaterna i ugnen tills pastan är klar. Ca 10 minuter från att vattnet börjar koka tills pastan är klar. 🙂 Kram! <3

Nästa inlägg

Chokladbollar på Smörkräm

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x