Chokladbollar

Chokladbollar på Smörkräm

Chokladbollar_pa_smorkram5
Smörkrämen mixar jag ihop i min matberedare i 5-7 minuter, och längre ändå om det behövs. Sedan tillsätter jag havregryn tills jag nått en bra konsistens. In i kylen en stund, sedan är det bara att rulla och njuta. DRÖMGODA!
Chokladbollar_pa_smorkram
Jag lovar er att dessa är de godaste chokladbollarna jag har gjort någonsin. Min pappa sade likadant, och sedan åt han upp allihopa.. :-))

Dessa är perfekta att baka om du eventuellt har fått smörkräm över efter att ha bakat en kaka eller tårta. Toppen att slippa slänga den goda krämen, inte sant?

Chokladbollar_pa_smorkram1

Chokladbollar på smörkräm, 20 st:

  • 100 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl oboýpulver
  • 1 espresso
  • 2 msk vatten
  • 5-6 dl havregryn

    + kokos att rulla i

Gör så här:

  1. Börja med att mixa rumsvarmt smör med florsocker, kakao, oboýpulver, espresso och vatten till ett fluff i din matberedare. Mixa i ca. 5-7 minuter.
  2. Tillsätt sedan havregryn efter behov och mixa till en bra konsistens. Ställ i smeten i kylskåpet 30 minuter och rulla sedan till chokladbollar som du rullar i kokos, pärlsocker, strössel eller vad du önskar.

Chokladbollar_pa_smorkram6Lycka till med era Smörkrämschokladbollar.

Göm inte att följa mig på Instagram Facebook för härliga uppdateringar flera gånger om dagen. Kram ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

S'mores med Jordgubbar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x